header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Русији се ускоро може појавити храна са ознаком „православни стандард” Штампај Е-пошта
среда, 21 октобар 2015
           Функционер руске Друштвене коморе Владимир Сљепак, који је задужен за социјалну политику, радне односе и квалитет живота, иницирао је да се у Руској Федерацији уведе „православни стандард“ за храну.

Сљепак не крије да жели да православни грађани Русије добију проверену храну и друге производе усклађене са својом вером, односно да имају оно што у Русији, али и широм света, већ имају муслимани („халал храна“) и Јевреји („кошер-храна“).

„Радило би се о добровољној сертификацији. „Православни стандард“ би подразумевао експертизу хране која се производи у Русији уз православни приступ основним принципима организације њихове производње, са указивањем на најквалитетније и еколошки најбезбедније производе“ – написао је Сљепак поглавару Руске православне цркве Кирилу.

Сљепак је у писму патријарху нагласио да посебну пажњу треба посветити ономе што производе руски православни манастири.

Он је уверен да су „манастирски производи“ квалитетнији и безбеднији по здравље људи, а и да могу имати позитиван утицај на њихово духовно стање.

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 октобар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.