header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нови "Ватиликс" тресе Ватикан, папа Фрањо "изненађен и увређен" Штампај Е-пошта
четвртак, 05 новембар 2015

 ВАТИКАН - Папа Фрањо је "јако огорчен, али одлучан" након цурења докумената који откривају финансијске фарсе у Ватикану, које су противне његовом позивању на понизност у трошењу и реформе, изјавио је у среду трећи човек Ватикана монсињор Angelo Becciu.

Након низа нових открића, од којих неких врло шокантних, који показују да су нека средства намењена сиромашнима и болеснима служила за финансирање луксузног начина живота неких кардинала, монсињор Becciu открио је на Твитеру што му је папа Фрањо рекао: "покажимо мирноћу и одлучност".

Раније они који су могли да га сусрести задњих дана наишли би на "збуњеног и незадовољног Папу", рекао је Becciu, који обавља функцију заменика за општа питања, фукцију која је еквивалент "шефу особља" у другим земљама.

Секретар италијанске бискупске конференције монсињор Nunzio Galantino изјавио је за ТВ2000 да Папа мора осећати да је његово поверење изиграно. "Стављам се у његов положај. Ниједно дете цркве пред толиким нападима не може остати индиферентно", рекао је.

Две књиге италијанских новинара, "Шкртост" Emiliana Fittipaldija, из левог недељника L'Espresso, те "Крижни пут" Gianluigija Nuzzija, из тв групације Медиасет, биће у књижарама 5 новембра. Бројни изводи већ су процурили у новине показујући горљиву одбрану повластица неких прелата у Ватикану, у супротности са Фрањином еванђеоском поруком.

До открића долази након што је протеклог викенда ухапшен шпански прелат мсгр. Lucio Angel Vallejo Balda, и италијанска лаикиња Francesca Chaouqui, обоје оптужени за 'диловање' поверљивих ватиканских докумената медијима. Chaouqui је ослобођена, али наново испитана у уторак.

Извор: rs.seebiz.eu

Последњи пут ажурирано ( петак, 06 новембар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.