header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Ватикан објавио прави циљ сусрета папе и руског патријарха: екуменизам „ибер алес“
Ватикан објавио прави циљ сусрета папе и руског патријарха: екуменизам „ибер алес“ Штампај Е-пошта
недеља, 07 фебруар 2016

 Радио Ватикан јавља:

>>Коментаришући предстојећи сусрет Његове Светости Папе Фрање и Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила, директор прес-службе Свете Столице отац Федерико Ломбарди појаснио је да ће разговор Папе Фрање и Патријарха московског трајати два сата. Предвиђене су, такође, и кратке поздравне речи Папе и Патријарха.

Овде се не ради о 'импровизованом' сусрету, нагласио је портпарол Свете Столице. Сусет је припреман неколико година, а истовремено путовање Папе и Патријарха Кирила у Латинску Америку јесте повољна околност.

Федерико Ломбарди, конференција за штампу 5. фебруара 2016. године

Патријарх Кирил, наставио је даље отац Ломбарди, има велико искуство с екуменистичким обавезама и узајамним односима са другим Црквама. Он је добро упознат с екуменистичким приликама. Док је био председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије, налазећи се у Риму поводом освећења православног храма, он се сусрео с Папом Бенедиктом XVI.

 Митрополит Кирил љуби руку папи 

Директор прес-службе Свете Столице нагласио је да је припрема Свеправославног сабора важан аспекат контекста предстојећег сусрета. Развој позитивних односа између Католичке Цркве и највећих Православних Цркава, прикључује је, на неки начин, том важном догађају.

Отац Ломбарде је изјавио да је своју радост поводом сусрета Папе и Патријарха московског изразио Константинопољски патријарх Вартоломеј. С обзиром да је РПЦ најмногољуднија од свих православних Цркава, сусрет њеног поглавара с Папом биће значајан екуменистички корак, нагласио је отац Федерико Ломбарди.<<

 

Извор: Радио Ватикан на руском језику

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Постављање фотографијa у текст наше - нап. "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 07 фебруар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.