header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папа Фрањо ускоро у Грчкој Штампај Е-пошта
субота, 09 април 2016
         Константинопољска патријаршија званично је најавила да ће римски папа Фрањо, константинопољски патријарх Вартоломеј и грчки архиепископ Јероним у „блиској будућности“ посетити острво Лезбос, како би се сусрели с тамошњим избеглицима и дали им подршку, саопштио је 7. априла CWN.

Лезбос је грчко острво које се налази у близини турске обале. У складу са споразумом који је недавно постигнут између Европске Уније и Турске, мигранти који долазе у Грчку биће враћани назад у Турску.

 „Ове мере и иницијативе верских лидера треба да ободре и оснаже хиљаде избеглица и побуде на спровођење неопходних радњи за заштиту хришћанских заједница које страдају, а такође пруже адекватан одговор на критичну ситуацију са избеглицама“, - каже се у саопштењу Константинопољске патријаршије.

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 април 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.