header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папа је у игру око Степинца гурнуо свог најјачег адута, екуменисту и паписту Вартоломеја Штампај Е-пошта
четвртак, 08 септембар 2016
         Деценијама су на учили да ми немамо папу већ да имамо првог међу једнакима, сад смо у прилици да дочекамо "првог Православца", (тако га је представио званични сајт наше, Загребачко-љубљанске митрополије). Бојим се да није његов долазак повезан толико са Светим Јасеновачким Мученицима колико са рехабилитацијом и "посвећењем" Алојзија Степинца.

Папа је у игру око Степинца гурнуо свог најјачег адута, екуменисту и паписту Вартоломеја. Овај долазак и касније "посвећење" Степинца скида љагу са Комисије СПЦ о Степинцу. Јер како другачије разумјети да хрватска јавност и хрватска РКЦ уопште не реагују на долазак "првог православца" у изразито католичку државу и на тако осјетљиво мјесто као што је Јасеновац? Сваком лаику је јасно да  ова посјета није одраз вјерских слобода и вјерске толеранције у Хрватској него припрема доласка папе у Србију. А тај исти Вартоломеј, који је представљен као највећи а не Први међу једнакима, недавно је боравио ТАЈНО (?) код римске "браће" на Бледу, у Словенији. Наша митрополија је реаговала на његов боравак на територију митрополије тек кад је вјест процурила у јавност. Да ли је био службено или је био умјешан у државни удар у Турској, остаје тајна. Сви који мислимо да је Критски скуп (не Сабор) пао у заборав, варамо се. Јер кажу боље да те Турчин мучи, него Латин учи...

Са поштовањем,

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 08 септембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.