header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Сноуденов савет планети: Лепите фластер преко камере компјутера - да вас мање шпијунирају Штампај Е-пошта
четвртак, 15 септембар 2016

 Бивши сарадник CIA и електронске шпијунаже своје земље - Едвард Сноуден, који је за многе сигурно најомиљенији Американац - јавно је посаветовао корисницима интернета како да се „сакрију“ и од „глобалне шпијунаже“ и од хакера.

Филм оскаровца Оливера Стоуна „Сноуден“ приказан је у неколико градова САД, а након једне од тих пројекција - за време интерактивне видео-конференције која је уследила - поделио је је неколико „корисних савета“.

Скренувши својим видео-саговорницима пажњу на моменат из филма када главни глумац Џозеф Гордон-Левит, који игра Сноудена, преко камере на свом лап-топу лепи фластер, прави Сноуден је објаснио да се (америчке) тајне службе могу „накачити“ на камере личних компјутера.

Сноудену је, наиме, било постављено питање: како сачувати свој лични живот и приватне тајне од сајбер-шпијунаже и хакера, а он је одговорио:

„То је, у суштини, просто. Користите фластер. Лепите га преко камере ваших лап-топова. То неће наштетити вашем компјутеру. Ако вам буде потребно да користите камеру - скините фластер.“

Сноуден је посаветовао и да се исти пасворд не користе за више сајтова.

За „личну борбу против прислушкивања телефона“ - посаветовао је - кодирање:

„За телефонирање можете користити шифроване програме везе који су сада бесплатни. Добро је инсталирате блокаторе за рекламу и антивирусне програме. Ипак водите рачуна: све то ће вас заштитити од хакера, али не и од специјалних служби. То вам неће помоћи против NSA“ (америчке Агенције за националну безбедност).

Сноуден је последњих година радио управо за NSA и сигурно зна шта говори. Зато је у наставку рекао:

„Ако желите да зауставите NSA - да је онемогућите да вас прати - једино што сада можете да учините јесте да утичете на њу преко политичких процеса у САД. Али, то није ово што слушате у председничкој кампањи“.

И Стоун је после пројекције „Сноудена“ рекао да лепи фластер преко камере свог компјутера. Он је био директно питан: „Лепите ли и ви фластер преко камере“?

Његов одговор је био кратак: „Да, наравно!“

Сноуден је 13-ог септембра - искористивши за то један интервју - замолио Барака Обаму да га помилује.

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 15 септембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.