header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Убиство по закону: у Белгији по први пут извршено убиство-етутаназија детета Штампај Е-пошта
субота, 17 септембар 2016
          У Белгији је по први пут примењен закон о еутаназији детета, саопштило је у суботу фламанско издање Het Nieuwsblad.  Еутаназија малолетних особа  у овој држави законски је регулисана од почетка 2014. године, али до сада ни једанпут није извршена.

„Срећом, веома мали број деце се помиње у вези са овим, али то не значи да би требало да им ускратимо право на достојансвену смрт“, - рекао је председник Федералне комисије за контролу и процену еутаназије Вим Дистелманс.

По његовим речима, које цитира часопис, ради се о малолетницима у последњем стадијуму неизлечивих болести. Професор Дистелманс је објаснио да овај случај спада у изузетне и потпуно безнадежне. О узрасту малолотника се не говори.

Белгија је једина земља у свету где закон дозвољава еутаназију малолетника – без старосног ограничења. Малолетник мора бити у свесном стању, како би се обратио молбом за еутаназију, а његови родитељи морају дати своју сагласност.

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 септембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.