header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Јерусалимски патријарх екумениста Теофил Трећи благословио стварање једне Украјинске помесне цркве
Јерусалимски патријарх екумениста Теофил Трећи благословио стварање једне Украјинске помесне цркве Штампај Е-пошта
понедељак, 03 октобар 2016

 За време своје посете Израелу председник Украјине Петар Порошенко сусрео се 1. октобра с патријархом Светог Града Јерусалима и целе Палестине, Сирије, Арабије и целог Јордана Теофилом Трећим. Скупа са њим, шеф Украјине посетио је Храм Гроба Господњег.

 „Ваше молитве су изузетно важне за народ Украјине“, - рекао је украјински председник у обраћању патријарху јерусалимском. Петар Порошенко изразио је благодарност Теофилу Трећем за постојану подршку Јерусалимске патријаршије „процесу реализације тежњи украјинског народа да се уједини у једну помесну атокефалну Украјинску православну цркву“.

Са своје стране, патријарх је изјавио да је „главни задатак сваке Цркве – уједињавање, а не разједињавање друштва“. Теофил је такође рекао да се он свакодневно моли да у Украјини завлада мир.

Током заједничке шетње, Порошенко и Теофил су разматрали резултате „Свеправославног сабора“, одржаног овог лета на острву Крит.

Петар Порошенко је позвао патријарха Теофила да посети Украјину, саопштио је „Дијалог.уа

Порошенко је у Израелу учествовао на церемонији сахране бившег председника ове земље Шимона Переса.

 Извор: "Цензор.нет.уа" / "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 октобар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.