header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поново епохални догађај: руски патријарх се сусреће с челником англиканаца Штампај Е-пошта
субота, 08 октобар 2016

 СТОПАМА „БРАТА“ ФРАНЦИСКА

Патријарх московски и целе Русије Кирил, у току своје прве (предстојатељске) посете Великој Британији, у октобру, сусрешће се с челником Англиканске „цркве“ и, могуће, с краљицом Елизабетом II. Ово је саопштио митрополит Иларион, шеф Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије. Патријарх Кирил ће у посети Великој Британији боравити од 15. – 18. октобра, и то ће бити прва у историји посета једног поглавара Руске Цркве Британији.

 „Патријарх ће се још сусрести с челником Англиканске цркве, надбискупом кентерберијским Џастином Велбијем. Но, главни циљ његове посете је пастирске природе – посета руским православним верницима у Великој Британији, поводом 300. годишњице руског православног присуства у Великој Британији“, - уверава шеф ОВСЦ-а.

Притом је владика Иларион прецизирао: „Ми не откривамо унапред питања која су планирана за разматрање“.

Оваква ректорика позната је још од претходног „епохалног догађаја“ – Хаванског сусрета патријарха Кирила с римским папом. Народ, па и архијереји, тада су такође држани у незнању. Слика око прве у историји посете руског патријарха Лондону сада је унеколико благообразнија – екуменистичка позадина овог пута се камуфлира бригом за „стотине хиљада“ верника тамошњих рускојезичких заједница и освећење Сурожске саборне цркве.

Међутим, уопште се не помиње да је буквално уочи тог сусрета, првих дана октобра, први пут у последњих 500 година, римски папа Фрања „саслуживао“ с челником англиканаца, чиме је фактички признао јединство англиканства, распаднутог од содомије, са (ништа мање распаднутим) римокатолицизмом!

И тако, само пажљивом православцу открива се комплетна екуменистичка слика, која је својеврсни језуитски мозаик...

Извор: "Одигитрија" / "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 октобар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.