header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Доктор Завос клонирао 14 људских ембриона? Штампај Е-пошта
четвртак, 23 април 2009

 ДОКТОР ЗАВОС КЛОНИРАО 14 ЉУДСКИХ ЕМБРИОНА?

        Доктор Панајотис Завос наводи да је клонирао 14 људских ембриона и да је 11 усадио у материце четири жене спремне да роде клониране бебе, јавио је британски лист "Индипендент", који контроверзном лекару посвећује прве три странице.

Тај процес је пратио и снимао угледни аутор документарних филмова Питер Вилијамс који је "Индипенденту" потврдио да је до клонирања заиста и дошло.

Ниједна од трудноћа се није одржала, али доктор Завос тврди да је то само питање времена и да ће наставити са напорима да произведе бебу клонирану од ћелија очеве коже.

"Не занима ме клонирање Мајкла Џордана или Мајкла Џексона", истиче доктор Завос. "Желим да помогнем обичним људима који не могу да имају децу. Клонирање долази у обзир тек када су исцрпљене све друге могућности", рекао је Завос.

Доктор Завос је открио "Индипенденту" и да је произвео клониране ембрионе троје мртвих људи, али искључиво у експерименталне сврхе, како би научио више о самом процес, пренео је Би-Би-Си.

(Тањуг)

http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=132004

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 23 април 2009 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 65 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.