header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Њу ејџ у пракси Штампај Е-пошта
четвртак, 24 август 2017

        Русија цени конструктивни дијалог с Ватиканом, заснован на поверењу, и радује се наставку дијалога Руске православне цркве и Ватикана, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку с државним секретаром Ватикана Пјетром Паролином.

„Ценимо конструктивни дијалог заснован на поверењу који су успоставиле Света столица и Русија. Доследно се реализују договори који су постигнути током мојих контаката с папом Фрањом и веома нам је драго што се наставља дијалог цркава“, рекао је Путин.

Путин је додао да му је познато да је кардинал Паролино разговарао с патријархом московским и целе Русије Кирилом и да поздравља тај дијалог.

„Свељудске хуманитарне вредности које штите Света столица и Руска православна црква леже у основи двеју цркава и у основи односа Русије као државе и Ватикана“, додао је Путин.

Кардинал Паролино је истакао да односи Русије и Руске православне цркве с Ватиканом проживљавају веома важан тренутак и да је Света столица задовољна грађењем тих односа.

Извор: „Восток.рс“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.