header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Још један скуп западних и источних јеретика у Бозеу Штампај Е-пошта
субота, 16 септембар 2017

 Дар гостопримства - симпосион у Бозеу

У манастиру Преображења Господњег - Бозе у северној Италији 6. септембра 2017. године почео је с радом међународни симпозијум на тему Гостопримство у источном и западном хришћанском предању. Ово је јубиларни 25 научни скуп из области источног духовног предања, који се одржава у монашкој заједници Бозе, која је позната у хришћанском свету као духовни центар који окупља и негује различите традиције.

Скуп су својим присуством и поздравним речима почаствовали Цариградски патријарх Вартоломеј и Алксандријски патријарх Теодор 11, као и поглавар Америчке Православне Цркве митрополит Тихон. Уз њих су, из различитих православних јурисдикија, били присутни 15 архијереја и много представника из реда клира и верника. Ту су и представници дохалкидонских Цркава -  Сиријске, Коптске и Јерменске Апостолске Цркве.

Из Српске Цркве уради симпосиона су учествовали свештеници Далибор Ђукић, парох у Вићенци, и Марко Кнежевић, новопостављени парох у Милану, као и монах др Павле Кондић из Митрополије црногорско-приморске.

Међу мноштвом представника хришћанских црквених заједница и организација западне традиције присуствовали су б искупи, клирици, монаси и монахиње са свих крајева Европе и Америке, укупно око 250 учесника. Поздравна писма упутили папа Фрања и патријарски руски, румунски, бугарски, поглавари Кипарске, Грчке и Албанске Цркве и многи други из православног света. Поздрвно писмо Патријарха српског Иринеја прочитао је свештеник Марко Кнежевић. Симпосион је завршио рад 9. септембра.

 
 
 
 

 
 

монах П. Кондић

Преузето са екуменистичко-новотарског сајта Београдске патријаршије „СПЦ.рс“

Последњи пут ажурирано ( субота, 16 септембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.