header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Небојша Вукановић: Пријатељи пред гранапом Штампај Е-пошта
четвртак, 05 октобар 2017

 Иако је данима најављиван долазак, Милорад Додик ипак није јуче нашао времена да дође у Требиње и са пријатељима отвори продавницу. Ипак, владика Григорије достојно га је замјенио, показао да је кључни повјереник и Додиков човјек од највећег повјерења у Херцеговини. Пратећи партијску линију и смјернице, Григорије је срдачно угостио свог и Додиковог заједничког партнера Драгана Човића, и у пријатељском разговору договорио даље заједничке кораке пред кључне изборе 2018. Иако управо делегати ХДЗ-а спречавају да се спроведе Одлука о конститутивности Срба у Мостару и Херцеговачко-неретванском кантону, због чега су Срби већ дуго времена у подређеном положају у односу на Бошњаке и Хрвате, Григорије је Човића назвао драгим пријатељем који му помаже у Мостару, и који је благонаклон према Србима!?

Кроз такозване екуменистичке дијалоге и увођење бројних новотарија који су супротни канонима наше свете Цркве, контраверзни херцеговачки владика већ дуже времена спроводи тихо унијаћење православних Срба у својој Епархији, прије свега на подручју Дубровника и Приморја.

Григорије је и јуче показао да је први владика након владара из династије Петровић Његош који је успио да обједини потпуну духовну и световну власт у својим рукама. Нико прије њега није имао толику моћ, одлучивао о судбинама и животима многих људи, одређивао ко ће бити унапређен на неку функцију а коме ће се сломити врат јер није био довољно послушан. Као прави искусни политичар Григорије је дочекао члана Предсједништва БиХ и обавио важне разговоре, а потом пресјекао врпцу и отворио продавницу у Тодорићима.

Прије неколико година требињска јавност исмијавала је Неђа Ћебеџију, бившег замјеника градоначелника Требиња, након што је пресјекао врпцу и отворио малу парфимерију „Дидако“ у центру Требиња. Многи сматрају да је недостојно и комично да замјеник градоначелника прави личну промоцију и догађај од отварања мале продавнице која запошљава неколико радника јер би локална власт требала да се бави много озбиљнијим пословима и инвестицијама.

Нажалост наша држава и друштво су толико ниско пали, да је не само градоначелник, већ цијела свита водећих државника дошла у Требиње , и након неколико мјесеци рада свечано отворила већ отворену продавницу санитарије „Вокел“ која запошљава 14 радника. Да ствар буде још трагичнија, нико од учесника церемоније није имао ама баш никакву улогу у отварању продавнице „Вокел“ јер је цијели пројекат договорен и реализован за вријеме претходне локалне власти, али наравно да нико од њих није био позван на свечаност.

Ако се од запошљавања 14 радника у неку продавницу прави велика медијска представа и догађај, онда свима мора бити јасно који су тренутно наши крајњи домети, какви се искораци и напредак може ишчекивати у наредном периоду.

Извор: http://nebojsavukanovic.info

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 05 октобар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.