header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Томислав Крсмановић: Масовне крађе, пљачке и насиље широм Србије Штампај Е-пошта
субота, 10 фебруар 2018

 Србију лопови и криминалци неометано и некажњавано краду и пљачкају.  Од севера до југа, од  запада до истока, краду шта стигну, проваљују у амбаре, чардаке, подруме, станове, викендице, скидају лим, олово, секу далеководе, отимају житарице, прехранбене производе, секу бакар, као губари све огуле шта стигну.

Њих не кажњавају, што их охраб рује, све до насртаја на полицајце и државне органе. 

Сррбија је дестабилизована у темељима. 

Полиција савесно обави свој посао, преда кривичне пријаве судовима. али од тога обично нема ништа. Судови затаје. Неко`` одозго`` им сугерише да не кажњавају.

Пљачкаши се правдају:

1. гладни смо, жртве смо дискриминације, боримо се да преживимо.

2.краду они `` горе``, богаташи, што да не крадемо и ми, да не умремо од глади.

Они су апсолутно у праву што се тиче онога под бројем 2. А апсолутно нису у праву онога што се тиче под бројем 1.

1. Сиромаштво не може бити оправдање да се посеже за насиљем  и угрожавањем права других. Ови примитивни пљачкаши су мањина, ипак огроман број оних који живе у  беди, који гладују, који немају лекове да се лече, а то су милиони грађана Србије, злопате се, страдају, или умиру-  не прибегавају отимачини.  Најближи сродници писца ових  редова, иако већ у средовечним годинама су незапослени, без дана радног стажа, у беди, као и милиони обесправљених грађана ове земље. без `` партијске књижице``.

Они дубински дестабилизују Србију, на делу је подмукла субверзија, иза које стоје снаге мрака у земљи и окружењу.

Да тако слабе народ Србије.да изнурен  и обеспомоћен не може да се одупре онима `` горе``, јер им конвенира немоћан народ, да тако сачувају нетакнут`` Status quo`` и да Србију претворе у лични посед и прћију. А онима из непријатељски  настројеног гео-окружења су добро дошли обеспомоћени становници Србије, и збуњена и преплашена власт Србијe.

Први на удару су остарели и изнурени земљорадници, и грађани, изоловани и сами, несложни, млади напустили села, растуриле се несложне породице, а пљачкаши иду у групама , људи дрхте пред њима, дисциплинују полицију и државну власт.

Државна имовина је најпривлачнија мета, све односе, држава Србија је одавно Алајбегова слама, не само за оне из гео-окружења, него и за све оне у земљи којима је та имовина мастан залогај.

Пљачкају државну имовину, а државни судови их штите. Држава против државе.

2. Они су потпуно у праву када кажу да и они ` горе``, богати, краду, зашто не би и они, гладни и у беди..У Србији организовани сегменти и кланови криминалаца, повезани са `` недодирљивим`` из `` дубоке Србије``, краду шта стигну, не само багателне приватизације, провизије,  свакојака прања новца и сумњиве трансакције, до мита и корупције, кроз порезе и намете, смањења пензија пензионерима, и доприноса трудницама,.крађа и пљачка су свуге продрли, свe  до провала у банке, поште, станове,све до продаје беба.

Данас, каква срамота и људска беда, они `` недодирљиви``, врхунска власт у Србији, поткрадају масовно по кућама  становима остареле и немоћне, болесне,.устремили се на њих лешинарски, отимају од немоћних и незаштићених све до скривених замотуљака новца, до сребрених кашика и виљушки.

Ти ``недодирљиви``су у уређеним државама дика и понос, најинтелигентнији и најоданији своме народу и држави.

Овде су то кокошари и јајаре, ноторни криминалци, злочинци, срамота ове државе и овога народа. Због њих је Србија распета на стубу срама и предмет спрдачина, не само у Европи него и у најзаосталијим земљама планете.

Зашто пљачкаши не покраду судове, супермаркете , банке и фирме тајкуна., све до судија појединачно?

Зато што не смеју. Зашто да нападају оне који их штите .

Србија је на умору.

Спас је у судовима. Док не заживи правично судство, нема спаса Србији.

Када судови почну да суде по закону, Србији ће сванути.

Неко ће казати: Иза тих који дестабилизују Србију стоје моћне западне државе.

Србија се може спасити мудром дипломатичношћу и спољном политиком . А не да наивно наседа подметањима кукавичјих јаја из гео-икружења, са циљем да Србију опет завађају, да гура прст у очи свемоћнима, као што су чинили 1980-их и 1990-их година, и касније.

Ум царује снага кладе ваља.

Па ето, ко нема  у глави, има у ногама,Расправљјте се са распамећеним и разјареним незналицама, које не разумеју о чему се ради, које траже ``кривца``, Које у Србији нисте у стању да обуздате.

Они нервирају Србију.

А и они који не схаватају законе међународних односа нервирају оне моћне који их знају.

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 фебруар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.