header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Атанасије Ракита - епископ или шпијун?
Атанасије Ракита - епископ или шпијун? Штампај Е-пошта
среда, 15 август 2018

 Већ смо писали о непобитној чињеници да стране дипломате, шпијуни, агенти и свакојаки сакупљачи података вршљају по милешевској Епархији. Како време одмиче њихова "активност" је приметно већа што је и заочекивати, с обзиром, да се приближава 30. август када је заказана Синодска седница која ће меритовно одлучивати о случају Филарет-Атанасије, тако да нас то превише и не забрињава.

Оно што нас, православне вернике Епархије милешевске, забрињава, јесте нешто што је много горе и страшније, а то је податак до кога смо дошли ових дана и који нам је и потврђен у Српској патријаршији у Београду, а тиче се владике Атанасија (Раките), још увек милешевског. Наиме, сви подаци непобитно указују да Атанасија (Ракиту) штити нико други но скорашњи амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби. То је један осведочени "пријатељ" српског народа и потврђени "љубитељ" православља. Господин Кирби је анимирао све своје позиције које има у нашој патријаршији, као и америчке агенте који имају уплива у наше политичке токове, да сви заједно дају све од себе, како би Атанасије остао на челу Епархије милешевске.

Амбасадор Мајкл Кирби као дипломата од каријере одмах по свом доласку у Београд (септембар 2012. године) предузима неопходно-потребне кораке ка афирмацији америчког шпијуна и агента Атанасија Раките, који је поред митрополит Амфилохија најзаслужнији да Ракита (да се Власи не досете) постане епархијски архијереј прво у Босанском Петровцу, а сада и у Пријепољу.

Да ли је Мајкл Кирби велики љубитељ атлетике, конкретно мислимо на дисциплину скок у даљ и да ли се због тога толико залаже за Атанасија Ракиту, остаје да видимо, мада нам је то мало и тешко за поверовати? На жалост, ствар је много озбиљнија, а сама ситуација у Епархији милешевској је све црња и гора но што је икада и била.

То што данашњи "православни архијереј(и)" ради(е) од Рашке области и Епархије милешевске, то није ни радио најозлоглашенија историјска личност Синан-паша.

Жалосно је и помислити да нам католичка Америка одређује и поставља епископе и цепа, те укида епархије, а да ми то све немо посматрамо. Крајње је време да се окренемо Христу, Светоме Сави и сами себи и да не дозволимо више овакве прљаве работе које су нас довеле до екуменско-новотарског стања у нашој цркви.

Да ли ће идуће године, владика Атанасије скакати у даљ у дресу епархије милешевске, и то нам остаје да видимо? Пошто је овај владика неколико пута изјавио да ће на прослави 800 годишњице манастира Милешеве бити организоване спортске игре и да ће се пријавити и учествовати у дисциплини скоком у даљ.

У једном од наредних наших писања навести ћемо конкретне потезе Атанасија Раките који недвосмислено вуче Епархију милешевску у нестанак. 

 

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.