header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Зар ће овај да одбрани Руску Цркву?! Штампај Е-пошта
уторак, 25 септембар 2018

 МИТРОПОЛИТ ИЛАРИОН НАСТОЈИ ДА ПОТЧИНИ РУСИЈУ РИМСКОМ ПАПИ

     Водећи екумениста Московске патријаршије и одговорни за дијалог с Римокатоличком „црквом“, председник Одељења за спољне црквене везе Московске Патријаршије (ОВСЦ МП) митрополит волоколамски Иларион (Алфејев), посетио је недавно Португалију, где је, пре свог иступања на римокатоличком универзитету у Лисабону, посетио храм и место „јављања“ Пресвете Богородице у Фатими, стоји на званичном сајту Фатимског „светилишта“.

          Ово је први пут да је митрополит посетио Фатиму, иако је и раније боравио у Португалији.

Други човек Руске Православне Цркве појаснио је да чим је програм његове дводневне посете Португалији био утаначен, он је без околишања затражио да посети и Фатиму, пошто је много читао о том месту, те је за њега било веома важно да види то „место покоја“.

У „Капели јављања“ митрополит Иларион се неко време молио у тишини, после чега је тражио прилику да запали свећу, попут многобројних ходочасника.

После посете „светилишту“, бискуп Лејрије-Фатиме Антонио Марто, пратилац митрополита у том малом ходочашћу, уручио му је медаљон у спомен стогодишњице јављања Богородице (1917. године), а такође и књигу „Сећање на мајку Луцију“, преведену на руски језик.

Подсећамо да је последњи представник Руске Православне Цркве који је посетио Фатиму био митрополит лењинградски Никодим Ротов (овде:), велики руски екумениста и папофил, оснивач Одељења коме митрополит Иларион председава, духовни отац и учитељ садашњег руског патријарха.

П.С.

Ако је веровати информацији из чланка  о. Георгија Максимова „Православни однос према Фатимској појави“, објављеног на  сајту „Православие.ру“, митрополит Тихон (Шевкунов) (тада у чину архимандрита), још 2011. године изјавио је:

Циљ ове скоро стогодишње фатимске акције је још један покушај подчињавања Русије римском папи. У сваком случају, сва тумачења „Фатимских тајни“ сводила су се управо на то“.

Ове речи истакнутог руског црквеног делатника, најбоље могуће карактеришу настојања садашњег челника ОВСЦ-а Московске патријаршије.

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

По материјалу са: „Све јереси“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.