header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Екуменистичка подвала Штампај Е-пошта
понедељак, 08 јул 2019
          Често проводећи вријеме у аутомобилу, слушам емисију Словеначког католичког радија Катехеза, суботом од 21 до 22  часа. И тако ове суботе слушам неког словеначког екуменисту из редова католичког клера, који говори о целибату и погледу католичке цркве на ту тему, те о ставу некатолика на исту тему.

Већ раније сам се питао, активно учествујући у каритативном дијелу и активностима наше парохије, зашто словеначка РКЦ тако "великодушно" посуђује своје вјерске објекте Православним у Словенији, које ови наши објеручке прихватају.

Често можемо на сајту наше митрополије прочитати да је служена Света литургија у "храму Светог Саве" у Новом месту,  иако се ради о католичкој капели, то је случај манипулације наших вјерника од стране наших екумениста и са неким другим католичким храмовима у Словенији.

Пажљиво слушајући емисију, уочио сам да католички великодостојници никада у својим говорима не говоре о Српској Православној Цркви него или о Православној скупности (заједници), понекад и о Срској православној заједници. На тај начин дају до знања да смо ми само заједница или скупност и никако Црква. За њих је Црква само једна и то католичка, све остало су заједнице. Исто мишљење имају и о унијатима...

Тако се почело са "екуменским сусретима" који су за кратко вријеме прерасли у заједничке молитве.

То само потврђује ону стару пословицу које се наши врли екуменисти или материјалисти из редова нашег "клера" не држе а која гласи: ЛАТИНИ СУ СТАРЕ ВАРАЛИЦЕ.

 

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.