header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Опомене Божије - застрашујући пример владике ваљевског Милутина Штампај Е-пошта
четвртак, 26 март 2020

 "ТЕШКА ЈЕ РУКА НЕМАЊИЋА САВЕ"

Један од првих епископа СПЦ који је у својој епархији увео неверничке и хулитељске „превентивне мере против коронавируса – забрану освећивања васкршње водице - јесте владика ваљевски Милутин. Објављујући ту вест, ставили смо наднаслов – „До сада смо га убрајали у правоверне“ (овде:). Испоставило се да је Милутин – маловеран, заправо, више веран и подобан власт имајућим него Богу. Међутим, сада се испоставља нешто ново, што додатно баца тамну сенку на овог владику. Наиме, по званичним информацијама, објаљеним на сајту Епархије ваљевске, владика Милутин је позитиван на коронавирус, а „зарадио“ га је приликом екуменисања! „Упућен извор каже да је почетком марта у Ваљево, код браће по Христу, дошла неколицина свештеника из Италије. Разговорима, и осталим радњама међуконфесионалног дијалога, присуствовао је и владика.“ У Епархији ваљевској ово демантују, али истичу и хвали се  (уместо да у црну земљу од стида пропадну!), како је "Епископ Милутин први у Српској Православној Цркви донео одлуку о прекиду освећења домова пред празник Васкрса (свећење васкршње водице)".

И на случају владике Милутина испуњавају се и непобитно важе речи Господа нашега Исуса Христа „По вери вашој нека вам буде“ (Матеј 9, 29) и речи Премудрог Соломона: „Чега се боји безбожник, оно ће га снаћи; а шта праведници желе Бог ће им дати“ (Приче Соломонове 10,24).

Нека би Господ дао, да се владика Милутин дозове памети, спозна свој грех и покаје за јавно пројављено маловерје и хулу на спаситељност и благодатност свештенорадњи у Цркви Христовој. Апелујемо на сваког нашег посетиоца, који буде читао ово, да се помоли за владику Милутина да оздрави од телесне болести, али и маловерја у које је запао.

Нека би његов случај био отрежњујући пример свим свештенослужитељима који су кренули или ће кренути путем неверја, богоборства и хулитељства.

Нека се добро зна: БОРБА ЗА ВЕРУ свима и свакоме жели спасење и живот, и привремени и вечни, али опомињемо: скупо нас је стајао издајнички екуменизам. Бог не плаћа сваке суботе, али нема играња са Живим Богом. У епархији владике Николаја и оца Јустина, који је екуменизам објавио као свејерес, на то се мора обраћати посебна пажња. Господе, покај и спаси све који су мислили да се може играти Твојим светим заповестима

А све власт имајуће, и у Цркви и у држави, који су ступили на пут отвореног прогона православних Срба, желимо да подсетимо на страшне речи Светог Владике Николаја, упућене председнику владе Краљевине Југославије Милану Стојадиновићу 1937. године, поводом потписивања издајничког конкордата са Ватиканом (изводи):

Као сина ове Светосавске епархије, преклињем Вас, Скидајте зло (конкордат) са дневног реда. Прекините насиља према цркви Православној. Знајте, тешка је рука Немањића Саве... Све то народ гледа. Све то народ слуша, ја Вас уверавам да у народу кључа гнев као у вулкану... Зато вас и овим путем и последњи пут, молим и преклињем - скините то чудовиште с дневног реда, те сачувајте земљу од потреса. Сачувајте своју част и повратите углед у народу. Сачувајте себе од моралне и политичке смрти. То је оно чему неизбежно гредите, ако се не тргнете у дванаестом часу... Србима нису на одмет ни људи мањих способности, него што сте Ви. Рећи ћете: тешко је сада скинути с дневног реда. Можда. Но, сетите се да ће теже бити ако прође. Нека језива атмосфера окружава нас. Свак очекује најгоре. Ако изагитујете насупрот вољи народној, вољи седам милиона Срба, и толико католика, да се конкордат изгласа у скупштини, шта сте тиме учинили?
Отворили сте једну живу рану која се годинама неће моћи залечити, а своје сте име уписали не на листове славе, него у списак оних које народ проклиње, а Ви нисте самац, Ви имате и пород. Ово је смисао и садржај мога јучерашњег телеграма. Нека Вам је Бог у помоћи.
21. јула 1937 г. Ваш поштововалац Епископ Николај с. р. Краљево«

У наставку доносимо и неколико реченица писма које нам је, поводом случаја владике Милутина, упутио један наш читалац, а потом следи вест о ситуацији у Ваљеву и околностима које су довеле до обољевања владике Милутина.

„Сад ће мудрији људи бар мало ближе да схвате шта Бог хоће, да је тешко Владици и поповима за сваког човека који у Ваљеву настрада разболи се и умре. Све је њихова кривица и њиховог проклетог јеретичког општења у екуменизму, које кроз то зло ђавољско помоћу ЊИХ навуче на народ беду и смрт и ГНЕВ БОЖИЈИ. Од јеретичких - боготпалих попова и епископа који уђоше у рат са Богом и поведоше народ за собом, јер како Господ каже, саблазни морају да дођу на народ због безакоња народа, али тешко онима кроз које дођу боље им је да обесе воденични камен и да се баце у море“.

+ + +

Драган Тодоровић:

ВЛАДИКА И ЛЕКАРКА ЗАРАЗИЛИ ВАЉЕВЦЕ

Уторак, 24. марта, ваљевски портал „Колубарске“ је незванично, али по поузданим изворима, јавио да је у Ваљеву 31 грађанин оболео од коронавируса, док је преко 400 људи у излоацији. Број оболелих је, по сајту владе Србије, у среду, стигао до броја 41. Иако је то 10 посто оболелих у Србији, о томе нема информација на великим медијима, па ни на РТС-у.

Мада је формиран Штаб за ванредне ситуације, на челу са СНС градоначелником, гинекологом Слободаном Гвозденовићем, који је именован за команданта, сваки Ваљевац ће рећи, да је само испоштована форма, што ће рећи да од таквог штаба немају никакве вајде.

Примера ради, Штаб се спорадично јавља саопштењима, а у изводу једног од тих саопштења се каже: Налаже се грађанима да користе доступна лична заштитна средства до приспећа прописаних! То се каже у тренутку кад ниједна државна, као и приватна, апотека није имала у продаји ни маске, ни рукавице, ни алкохол, ни антибактеријске гелове. И тако је и данас, 25. марта.

Комадант штаба, господин СНС градоначелник, се лично и писмено јавио 21. марта, рекавши „да је вирус у нашој средини“. Ништа о броју оболелих, онима који су у изолацији, стању у здравственом систему, а већ тада је била затворена Медицина рада у Дому здравља, као и одељење пулмологије у Ваљевској болници.

Командант је имао да саопшти: Оболели који су на лечењу, као и они у изолацији, указују да се вирус налази у нашој средини, и то захтева да се грађани понашају одговорно, као и да сви оболели, и сумњиво оболели, доследно спроводе мере кућне изолације…

Дан по обраћању команданта Штаба, Дом здравља Ваљево је позвао лекаре, медицинске трехничаре, возаче и спремачице да се јаве за рад на одређено време од три месеца. Потребно је 20 лекара, 30 техничара и 10 спремачица.

Убрзо, 23. марта, Завод за јавно здравље Ваљево је саопштио да се обуставља рад лабораторије на две недеље, зато што је петоро запослених позитивно на коронавирус. Наводе да је епидемиолошким истраживањем утврђено да је инфекција инпектована из породичног контакта једног од заражених.

Како новинар поуздано сазнаје, тај „породични контакт“ је зет запослене у Заводу, који је свештеник. Зет свештеник је, 29. фебруара, присуствовао прослави приватне фирме у угоститељском објекту у Лелићу, где је истоимени манастир са моштима Светог владике Николаја, на којој је било око 70 људи.

Међу гостима је био и господин из Аустрије, фамиља жене власника фирме. Жена власника приватне фирме, која је организовала прославу, је лекар, и она је, пошто се фамилија осећала лоше, водала господина из Аустрије „по лекари“. Гост из Аустрије је завршио на пулмологији Ваљевске болнице, где му је, тек после неколико дана, 15. марта потврђено да је позитиван на корона вирус. Болесник је пребачен у Београд, сви запослени са пулмологије су стављени у изолацију.

Траг за друго жариште коронавируса у Ваљеву је у информацији „Новости“, које су 21. марта јавиле да је владика ваљевски Милутин, колима хитне помоћи, пребачен за Београд, због повишене температуре и малаксалости.

Незванично, владика је позитиван на коронавирус, као и неколицина ваљевских свештеника. Упућен извор каже да је почетком марта у Ваљево, код браће по Христу, дошла неколицина свештеника из Италије. Разговорима, и осталим радњама међуконфесионалног дијалога, присуствовао је и владика.

Последње вести о стању у Ваљеву саопштио је Радио Ваљево, који правно не постоји. Господин командант је у данас, у среду, свом медију који не постоји саопштио да је у Београду болести подлегла друга жртва из Ваљева, мушкарац од 59 година. Уједно је пренео да ће у току дана Дому здравља и Општој болници бити испоручено 10 000 маски!

Извор: https://nova.rs/drustvo/vladika-i-lekarka-zarazili-valjevo/

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 27 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 228 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 Ванредно и хитно! -

Одговор светосавског верног народа на фарисејско-језуитско саопштење Синода

Детаљније...

+ + +

ДОНАЦИЈЕ ЗА САЈТ:

(ОБЈАШЊЕЊЕ )

+ + +

"О ИЗОПАЧЕНИЦИМА" ОЛГЕ ЧЕТВЕРИКОВЕ - ПОРУЏБИНЕ

Бриљантна студија (по експертима најпотпунија икад написана) о Ватикану из пера изузетног ерудите. Олга Четверикова научно популарним језиком, првенствено кроз генезу два најмоћнија папска реда Језуита и Опус Деи уводи нас у тајанствени свијет папизма.

Ова књига није случајно међу натраженијим у руским књижарама.

Детаљније...

 

+ + +

Отац Симеон Рукумијски:

ПРАВОСЛАВНИ, НЕ БОЈТЕ СЕ КОРОНА ВИРУСА!

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.