header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ванредно и хитно! - Одговор светосавског верног народа на фарисејско-језуитско саопштење Синода Штампај Е-пошта
субота, 28 март 2020

 ПИСМО СРПСКИМ СВЕШТЕНИЦИМА:

ПАЗИТЕ ШТА РАДИТЕ И КОМЕ СЛУЖИТЕ, ЈЕР НАРОД ГЛЕДА И ПАМТИ!!!

Свештеници српски,

Ово писмо вам пише народ верни. Част изузецима међу вама, који ће, упркос неканонским наредбама синодалаца (овде:) – духовних суицидалаца, служити како треба и народ причешћивати како треба – њима се не обраћамо, него се молимо Богу да их укрепи у православном исповедању вере.

         Ово писмо пишемо новотарцима и млакима, свима који не верују да је Бог у причесној чаши, него верују да је у храму на служби на којој присуствује народ Божји – више него Дух Свети присутан вирус, и да народ треба истерати из цркве, да би у њему служили само они који су у мантији. Не знате ли, јади вас не знали, да, терајући народ, нећете отерати вирус, него ћете отерати Духа Светога који православне у храм доводи? 

Ви сте они који су до јуче народ приморавали да се причешћује на свакој литургији, без припреме постом и исповешћу, они који су се клели да не могу без причешћа ни један једини дан, они који су глуматали ранохришћанске оце и светог Игњатија Богоносца (шатро, били су жељни Христа као небеског хлеба), они који су лагали народ да је за вас Црква литургијски организам и да само у литургији има свој идентитет, и да нема службе без народа Ви исти сад, по наредби сатаниста овог света којима служе домаће слугерање, укидосте присуство народа на божанским службама, и рекосте, у послушности синодалцима – духовним суицидалцима: „Причешћиваће се народ по кућама“, као да су у питању болесници. До јуче сте нам пробијали уши како, ко се не причести на три литургије заредом, тај отпада од Цркве,  а сад – седи код куће, здрав и прав, и чекај да те болеснички причешћују. Не можемо да целивамо иконе и мошти, да гледамо фреске и осећамо мирис храмовног кађења! То не дате народу своме, то браните потомцима светих Саве и Лазара!      

Ма, браво, јунаци у мантијама, браво! Ма, браво! Тако се ради у служби глобализма! Само подижите хистерију, као што раде лекари у служби СЗО (Сатанистичке здравствене организације), који кажу да ће најтежа епидемија бити око Васкрса, па да народ не може да дође да се сретне са васкрслим Христом. Сад ће старокалендарци и слични добити више пастве него икад, јер, уместо да храбрите народ и лечите га, ви се убојасте страха где страха нема, и заборавите реч псаламску да ће Господ расусти кости човекоугађача!

   Народ вас је трпео и праштао вам – док сте екуменисали, док сте модернисали, док сте требе наплаћивали по астрономским ценама. И сад, у овој ванредној ситуацији, вас је народ трпео – није вам замерао што не светите водице по кућама кад је, у Великом посту, водица за здравље духовно и телесно најпотребнија, не дате народу да уђе на службе у храм, него стоји  напољу, не примате старце преко 65 година на службе. Све је добри и кротки Србин трпео, али се није надао да ћете на ово спасти у слугерањству вирусној хистерији. А сад хоћете да служите литургије без народа, оног истог народа коме сте до јуче ласкали како је „царско свештенство“, и како без његовог АМИН нема „евхаристијске еклисиологије“.

   Ви мислите да смо ми луди и да нам није јасно шта радите – тобож, не забрањујете причешће из истог путира и против сте оних који попут, бискупа Гргура, траже причешће из различитих кашичица. У ствари баш сад, кад не дате народу да долази на литургију и да се јавно причести из заједничке чаше у којој је Христос, сад, кад кренете по кућама, ви ћете вероватно да употребљавате разне кашичице и да их бришете алкохолом кад год причестите неког. И тиме ћете, у пракси, потврдити да не верујете да је у путиру Лекар свих лекара, Христос, који се није плашио ни губаваца. Слушате синодалце – духовне суицидалце! То су владике екуменци – новотарци обећали својим господарима из сенке, којима служе ко зна откад и ко зна докад. А све ово раде да се Власи не досете!  Као, може причешће, али неће бити „јавних окупљања“ на литургији, чак ни у храмовима. Само онако мишје, кукавички, по ћошковима кућа и станова. Али православни Срби нису будале!

И ако имате стида, постидите се лекара, медицинских сестара и техничара, војника, полицајаца, пекара и продаваца, који се не плаше болести него професионално извршавају своје дужности.

Чему се надате, јадни и бедни свештеници, који већ сад без водица нећете имати прихода, кад вас сутра иста ова власт, којој слугерањате, буде жестоко опорезовала, да вам уши отпадну? Нећете знати где сте, и биће вам горе него под комунизмом – заборавили сте свештенике који су на парохијама, док су, у време комунизмам, по селима ишли да свете водице, добијали мало јаја и шаку пасуља. Уместо да сте устали у одбрану Христа и верног народа, ви ћутите и верујете у вирус. Ко ће вам сутра веровати, и кога ћете убедити да сведочите Бога?

   А зашто сте довде дошли? Зато што сте слушали лажне учитеље, попут демонијака Зизјуласа. Он, тај исти, је овако писао у свом „Евхаристијском виђењу света“: „Евхаристија је у нашој свести обично везана са испољавањем пијетизма који Свету Евхаристију посматра првенствено као објекат, као ствар и као средство испољавања наше побожности, или само као услугу нашем спасењу. Међутим, древно схватање, светопредањско искуство Свете Евхаристије види у њој не само и не пре свега ствар, него као и радњу („праксис“), црквену богослужбену радњу литургију како то карактеристично показује сам њен православни назив („лит – ургија“ значи опште, заједничко и јавно народно дело). Литургија, дакле, значи акт и радњу црквеног скупа сабрања („синаксиса“), тј. општу, католичанску (саборну) пројаву и манифестовање целокупне Цркве, а не само као вертикалну везу сваког појединца са Богом. Карактеристично је да православни Исток, који се често и несвесно држи овог старог схватања, никада није дошао на мисао да уведе индивидуалне литургије, нити поклоњење и созерцавање Часних Дарова у смислу истицања њих као предмета обожавања и клањања. Света Евхаристија Литургија Цркве јесте у основи нешто што се догађа, једно дело (праксис), и то не сваког појединца него целе Цркве.

Прво сте, у име „народног дела“, терали народ да се причешћује на свакој литургији, наглас читали тајне молитве и скидали иконостасе, да народ (а уво вас је болело за народ, и тад и сад! ) све види, а сад би да идете по кућама, а да народ гледа телевизију да би видео службу Божју!

Покајте се док још није касно и зовите овај народ на заједничку молитву, а не на гледање телевизора, који већ три деценије уводите у олтар преко којекаквих камермана да буље у путир и руше Свету Тајну!

Ову реч вам упутисмо са истинском љубављу, јер ако неко неког воли, он му и истину говори.

 

ВЕРНИ НАРОД СВЕТОСАВСКИ  

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 29 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.