header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Дотле су спали: врх Руске Цркве критиковао глумицу Марију Шукшину која је устала у одбрану о.Сергија Штампај Е-пошта
среда, 08 јул 2020
      (видео)
   Шеф синодалног Одељења за односе Цркве и друштва и медија Московске патријаршије Владимир Легојда оштро је критиковао 7. јула изјаву глумице Марије Шукшине у којој је подржала оца Сергије (Романова). Према његовим речима, изјаве Марије Шукшине „сведоче о страшним заблудама“ оца Сергија, а оцу Сергију она чини „медвеђу услугу“.

 „Позната глумица без оклевања изјављује да је тамо (у манастиру) темељ руског Православља и да је отац Сергије једини такав. Основа руског Православља, драги, као и читавог хришћанства, је Исус Христос. И нико не може поставити другачији темељ - то је јасно речено у Еванђељу. Руска Црква има више од 30 хиљада свештеника. Зашто рећи да нико осим схимника Сергија не говори истину?“ - написао је Владимир Легоида у свом телеграм - каналу, а преноси новинска агенција „Уралски меридијан“.

Отац Сергиј (Романов)

Позната руска глумица Марија Шукшина допутовала је 7. јула у Средњуралски женски манстир како би подржала оца Сергија. У изјави коју је дала у манастиру, а која је публикована на YouTube, Шикшина је за схимника рекла да је он "бедем руског Православља, руског духа и руске борбе за истину и речи Исуса Христа", а његове проповеди назвала "гласом вапијућег у пустињи".

      

Јуче, 7. јула, суд Верхнеј Пишми прогласио је схимника кривим за административни прекршај и одредио му новчану казну у износу од 90.000 рубаља за ширење лажних информација у проповедима објављеним на YouTube.

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.