header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Чудо Божије: У време експлозије у Бејруту, олтар у храму остао нетакнут Штампај Е-пошта
среда, 12 август 2020

Експлозија је нанела озбиљну штету православној цркви Светог Димитрија у престоници Либана, али је олтар остао у потпуности неоштећен.

 Клирик Антиохијске Православне Цркве свештеник Јоил Насиф, сматра знаком и „поруком Божијом“ то што је олтар у храму Светог Димитрија недалеко од бејрутске луке у Либану, где је 4. августа одјекнула снажна експлозија, остао у потпуности неопштећен, преноси  ВВС.

Свештеник је рекао да се одмах после експлозије вратио у цркву и тамо видео разбацане клупе, иконе, разбијено стакло...

Експлозивни удар у храму Светог Димитрија у Бејруту

„Када сам ушао у олтар, зачудио сам се: све је остало нетакнуто – Свети Путир, Еванђеље, кандило, које се није померило с места... мошти Светитеља, чак се ни стакло није разбило, - рекао је он <...> - Можете ме назвати наивним, али ја сматрам да је ово невероватно. Осетио сам да је то порука од Бога, који каже: „Ја ћу бити с вама“. У време кризе, ми тражимо знакове, тражимо светло у тами. Ја осећам да је то знак. Нама су потребне молитве, не само наше Цркве, свих грађана Либана... Сви ми смо у тешкој ситуацији. Молим вас, молите се за нас!

Изграђена у 19. веку, црква Светог Димитрија смештена је у древној хришћанској четврти Бејрута Ашрафија, и удаљена је нешто више од километра од бејрутске луке, где се догодила експлозија.

На видео записима које су забележиле камере за видео-надзор, види се како експлозивни талас руши врата храма, а да притом у олтару све остаје на своме месту, чак и кандило, које је стајало на Светом Престолу, наставља да гори.

 

Извор: Интернет

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.