header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Епископ Јоаникије потврђује писање „Борбе за веру“ Штампај Е-пошта
понедељак, 14 децембар 2020

 ЧЕТРДЕСЕТОДНЕВНИ ПОМЕН АМФИЛОХИЈУ НАШТИМОВАН

Наше цењене посетиоце подсећамо да смо 7. децембра објавили саопштење под насловом Нови доказ наше тврдње да је датум Амфилохијеве смрти наштимован“ (овде:). У прилогу доносимо видео запис беседе епископа Јоаникија којим се потврђује истинитост нашег писања.

Подсетићемо, укратко, да је у митрополији Црногорско-приморској дана 6. децембра обележена четрдесетница упокојења митрополита Амфилохија. То је значило да је Амфилохије умро 28. а не 30. октобра, како тврде Београдска патријаршија и митрополија. Но, четрдесетодневни помен Амфилохију је уштимован управо на 6. децембар, јер се тада прославља Свети Амфилохије Иконијски, монашка слава покојног митроплита, чиме су новотарци желели да прикажу како Амфилохија „пред Престо Божији приводи лично његов велики имењак Свети Амфилохије Иконијски“, како рече Амфилохијев саборац у екуменизму и новотаријама бивши епископ Атанасије Јевтић.

Из беседе владике Јоаникија која следи, потврђује се оно што говоримо - над Амфилохијевом душом његова духовна деца и наследници врше духовни злочин. Јер, покојниковој души су потребне молитве, и то по реду и поретку (тачно у дан) који је Црква установила, а не експрексна канонизација (као преседан за канонизације свих екумениста и новотараца), муњевитија чак и од оних у Ватикану. Али, на жалост, Амфилохије посмртно  жање оно што је за живота посејао (овде:)

Погледати видео на 10:20;

Јоаникије у беседи, одржаној 8.12., каже:

"...Данас, на Оданије Пресвете Богородице је равно четрдесет дана од његовог упокојења".

      

Последњи пут ажурирано ( среда, 16 децембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.