header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Атанасије Ракита или Патријарх Порфирије, чија ће бити задња у eпархији Милешевској? Штампај Е-пошта
петак, 16 јул 2021

 Као што је сајт "Борба за веру" већ раније извештавао о дешавањима у епархији милешевској и о одласку/прогону/бегу монаштво из ове епархије а међу њима и протеривању великог духовника манастира Милешеве Архимандрита Леонтија опет ружна слика у манастиру Милешеви захваљујући погодите коме, Атанасију Ракити наравно.

Наиме пошто је Атанасије Ракита пре неколико месеци протерао оца Леонтија из манастира Милешеве (разлоге нико не зна) отац Леонтије се пре десетак дана по изрчитој наредби, благослову патријарха Порфирија враћа у манастир Милешеву. Атанасије Ракита није сагласан са овом патријарховом одлуком и наравно негодује и забрањује оцу Леонтију да обавља Свете Тајне и служи Свету Литургију, тражећи и даље начин како да обори ову патријархову одлуку и покаже ко је газда у епархији милешевској.

Атанасију Ракити то полази за руком 15. 07. 2021. године. Наиме под дејством алкохола и подговорен својим најближим сарадницима оцем Игором и Гораном Атанасије Ракита саопштава оцу Леонтију да мора напустити епархију Милешевску у што скоријем року и да њега као Епископа Милешевског не занима никакав благослов ни одлука Патријарха Порфирија.

Ову одлуку отац Леонтије прима и по послушању данас 16. 07.2021. по трећи пут напушта манастир Милешеву и оставља своја духовна чеда.

Желимо да поручимо Атанасију Ракити а и Патријарху Порфирију као и Светом Синоду да ако ускоро не реше проблем Атанасија Раките и не склоне га одавде ово неће изаћи на добро! Дићи ће се и кука и мотика и старо и младо па пред Милешеву да се брани достојанство свете царске лавре!

Огрчени верни народ и духовна чеда милешеве

Последњи пут ажурирано ( петак, 16 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.