header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит морфски Неофит: „За лечење корона вируса не постоје само протоколи Новог светског поретка Штампај Е-пошта
понедељак, 04 октобар 2021
 - ОДГОВОР МИТРОПОЛИТУ ТАМАСКОМ ИСАИЈИ -

Митрополит морфски Неофит одговара митрополиту Исаији тамаском: „За лечење коронавируса не постоје само протоколи Новог светског поретка

Драги у Христу брате, митрополите тамаски Исаија,

Слушајући и читајући Ваше изјаве на насловним странама издања Sigmalive од  од 3. септембра 2021, које се мене лично тичу, не само тамо где одговарате на новинарско питање о мојој недавној болести Covid-19, осетио сам потребу да изнесем оно што ми говори моја архијерејска савест да Вам одговорим о томе.

Као старијем од себе не само по годинама, већ и по хиротонији (ја сам епископ 23 године), саветујем Вам да не будете потчињени средствима масовног информисања или, како неки с правом истичу, „средствима масовне идиотизацијe, која се баве манипулацијом и потчињавањем маса Новом светском поретку.

Драги брате, пре него што си дао горепоменуте изјаве, требало је да одвојиш време и прво преслушаш Наше две беседе у селу Астромеритис током свеноћног бденија у част Светог Маманта, заштитника нашег града (1. и 2. септембра 2021), а потом иступиш са својом изјавом.

А пошто их Ви нисте чули, морали сте да правите претпоставке, а да немате поуздане информације о томе шта је човек кога сте поменули заправо рекао, услед чега сте, чак и у индиректном облику, нарушили његов углед (реч је о Нама).

Да сте се потрудили да послушате те две целе проповеди, тада бисте били уверени у то да Ми не разликујемо и не делимо људе на вакцинисане и невакцинисане.

Напротив, Ми позивамо верне хришћане да се моле једни за друге. И Ми им једноставним речима говоримо како то тачно треба чинити.

У једној од тих проповеди,  поменуо сам своју молитву пред иконом Божије Матере „Спаситељка света“, којој се сада ругају медији, који Вас – с времена на време - користе у своје сврхе. Тако сам се током те молитве, изражавајући унутрашњу потребу своје душе, обратио Богородици речима да бих се радије смирио болујући од коронавируса, него да останем здрав и да се преузносим над другима.

Брате, ове речи сам научио у ризници православне вере, следећи Апостола свих времена и народа, Павла, који је написао: „Јер кад сам слаб, онда сам силан“ (2. Кор. 12,10). Господ му је послао болест да се не би поносио, а када се молио да га болест напусти, Господ му је одговорио: „Доста ти је моја благодат; јер се моја сила у немоћи показује сасвим“ (2. Кор. 12, 9).

Непричасно духу Христовом, световно окружење иронизује још и другу фразу из моје прповоди:  Јер ако живимо - Господу живимо; а ако умиремо - Господу умиремо. Ако, дакле, живимо или умиремо - Господњи смо (Рим. 14, 8). Ове речи не припадају Нама, већ их је изговорио сам Дух Свети кроз уста благоглагољивог Апостола Павла.

Имам осећај, драги Владико, да смо на крају напустили Божији народ ненаучен Речима Божијим. То се догодило из много разлога: због наше богословске неписмености и зато што немамо своје лично православно искуство исцељивања ума и срца. Зато смо, када су се појавиле потешкоће, почели да нудимо верницима само корисне савете и решења у области здравља, као да су Христос, Његова Пресвета Мајка, која је уједно и Мајка свих нас, и Његови Свеци престали да дају нама своја средства заштите и лечења. Међутим, сам Спаситељ је рекао: „Подајте цару царево, а Богу Божије“ (Мат. 22,21).

Што се тиче питања односа вере и науке, које сте споменули у свом иступању, мислим да знате да митрополит морфски, поред теолошког образовања, има и правничко образовање.

Да ли је наука логичнија од Божијег закона? Како можете говорити о апсурду у овој области? Не могу да изразим степен свог жаљења када чујем такве ствари!

Осим тога, како је назначено у нашим недавним саопштењима на тему поменуте болести, Ми смо, наравно, консултовали лекаре, следили лекарске савете и узимали одговарајуће лекове, који су, хвала Богу, били успешни.

Драги Владико, не постоје само протоколи Новог светског поретка за лечење коронавируса. Постоји много научних и медицинских приступа питању коронавируса, као и било које друге болести. Такав тоталитаризам на пољу државних мера је без преседана и запажа се  први пут у историји човечанства.

За више научних информација о алтернативним видовима лечења и тренутно коришћеним вакцинама против коронавируса са вештачким генетским материјалом (састав, ефекти и нежељени ефекти), предлажем да обратите пажњу на следеће радове и презентације научника као што су: нобеловац Лук Монтање (Француска); генетичарка светског гласа, др Александра Анрион-Код (Француска); Др Роџер Ходкинсон, који се сматра водећим здравственим стручњаком у Канади; Др Џ. Сухарит Бхакди, светски признати немачки физиолог-микробиолог; Др Кери Мадеј (професор медицине), професор на Остеопатској медицини Универзитета у Пенсилванији, а такође и отац Стилиан Карпатиу, теолог и доктор биоетике (Грчка); Др Димитриос Кувелас, професор медицине (Грчка), и др Елпидифорос Сотириадис на Универзитету Харвард, професор епидемиологије и јавног здравља на Отвореном универзитету на Кипру.

У закључку, драги Владико, желео бих да прокоментаришем Ваше помињање „других фактора и других интереса“ који наводно покрећу Наше изјаве: Митрополит морфски не води кампању за место Архиепископа за било кога другог ни за себе самог.

Многаја и благаја љета, Важе Блаженство“

+ Митрополит морфски Неофит

 

П.С. „Као што сам спреман на ране“ (Пс. 37,18), спреман сам да ме осуди било која црквена институција, али само ако се моја активност буде разматрала са богословске тачке гледишта, а не према модерним трендовима или директивама Новог светског поретка.

 

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: https://www.vimaorthodoxias.gr/

Преузето са: „Трость Скорописца”

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 


 

Последњи пут ажурирано ( среда, 13 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.