header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Напис из "Књиге гостију" Штампај Е-пошта
недеља, 04 октобар 2009

Није л' мајка родила јунака

Драга браћо и сестре,

Хтедох да прокоментаришем текст брата Жељка "О иступању СПЦркве из ССЦ", али се некако уздржах и не рекох ништа лоше о нашим преосвећеним владикама. Међутим, ево показа се да сам најгори међу вама и да смирења немам. Због овог што сазнах од брата Јована морам да кажем своје мишљење, које ће многи од вас, мојe драгe браће и сестара, сигурно осудити и можда ме сврстати у ред "зилота".

Молим вас да пажљиво прочитате текст брата Жељка. Видећете да се намеће једно страшно питање, погубно за све нас и нашу Свету Цркву. Зар баш нико, ко је тада седео у Сабору и ко још увек седи, није могао да јавно устане и скрене верном српском народу пажњу на "незнанца" који је тог 27. јуна 1997. године у Грацу пљунуо на С.А.Сабор, на све нас најмање, на речи Христове и на Господа Исуса Христа самог, ако већ на други начин (у шта сумњам) нису могли да зауставе унијаћење Србије и спроведу одлуку Сабора о иступању СПЦ из ССЦ. "Није л' мајка родила јунака", па да данас стане пред нас никакве и каже свој Србадији: браћо, ово су Јуде које нас продају Латинима. Или ћемо да чувамо нашу Веру Православну, или нас неће бити. Не, од болесног Патријарха Павла (мистериозно скрајнутог), кога је 50% нашег посрнулог народа већ и заборавило, до последњег владике, сви ћуте, или, што је још горе, играју међу собом неке политичке игре, а нас најмање заборављају. Због свог лагодног живота заборавили су на само тело Цркве, на народ, који зна да нема Цркве без, макар једног, Епископа. Опростите, ја тог једног у СПЦ не видим! Сви јунаци ником поникоше и у црну земљу погледаше. Оно мало народа који жели да се спасава, поделише многомудри епископи наши својим мудровањем, и сад се многи препиру по разноразним медијима од штампе до интернет форума. Губимо мир у срцима својим и трудимо се да докажемо како брат наш греши и није у праву. За то време ови што на најсавременији, најбољи, животни начин протумачише Реч Божју, уместо да заустављају зло које посејаше, глуме власт и опозицију и праве неке комисије да докажу да ли је Св. Сава био у праву. Свађамо се, овај је владика ревнитељ а овај није, док сви они једнако вуку у пропаст (једни нас вуку, а други то не спречавају).

Знам ја да је ово по Божјем допуштењу, али само дотле док не схватимо какве лудости чинимо. Има ли неког ко је схватио? Ако има а ћути, то није по Божјем допуштењу. Не можете ме убедити у то да се само чека нешто, па ће онда неко њима... Ко, коме, кад, браћо и сестре? Чекали смо један, други, пети Сабор. Колико ће Сабора бити потребно да неко схвати у какав је паклени суноврат екуменизма кренула наша Спаситељка Црква, и да је врати на Христов пут, пре него што се сви заједно не урушимо у тој јереси? Шта ћемо ми да кажемо кад станемо пред Господа? - чекали смо да неко на Сабору отвори очи и уши! Зар на Сабору нису чули и видели оно што сви ми јесмо, да неко тамо негде у Равени потписа у наше име пакт са ђаволом.

Много је питања, а времена све мање. Знам да сам недостојан и ово вам рекох из своје гордости. Рекох што рекох, рекох међу браћом, зато праштајте ако сам вас увредио. Надајмо се у коначну победу и молимо се, браћо и сестре. Молимо се једни за друге, молимо се да нас наши архијереји воде путем Светог Саве, молимо се да се наша заблудела браћа и сви који су отпали од Тела Христовог покају и врате Спаситељу. Помените понекад и мене грешног у својим молитвама. Свако добро и мир од Господа желим вам.

Драган Животић

Последњи пут ажурирано ( недеља, 04 октобар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.