header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Бискуп Гргур примио србомрсца Виолу Крамон; дотична изјавила:СПЦ у Немачкој не постоји Штампај Е-пошта
среда, 08 децембар 2021

  Бискуп Гргур и Иринеј Буловић певају уз ракијицу:

"Ми смо браћа од истог заната.

Међу нама никад нема рата.

Јер нам реко из Рима наш тата,

Да се брат не диже на брата."

Бискуп Гргур, односно Младен Дурић у улози „епископа Григорија диселдорфског и немачког“ Српске Православне Цркве, примио је – у суботу 4. децембра 2021. године, - посланицу Европског парламента из редова „Зелених“ Виолу фон Крамон. Ова Немица је, иначе, још један велики непријатељ Србије и СПЦ, залаже се за независност Косова, а позната је и по оптуживању српског народа за наводни геноцид у Сребреници.

Сајт епархије диселдорфске и немачке, наводи је да је „епископ  Григoриje гoспoђу фoн Крaмoн упoзнao сa нaчинoм функциoнисaњa Eпaрхиje дисeлдoрфскe и нeмaчкe и брojнe српскe зajeдницe, изaзoвимa у oствaривaњу бoљeг прaвнoг пoлoжaja Eпaрхиje, и aнгaжoвaњeм нa мeђурeлигиjскoм диjaлoгу у oквиру нeмaчкoг друштвa”, а такође и да она „сa кoлeгaмa eврoпaрлaмeнтaрцимa улoжи нaпoрe кaкo би приврeмeнe влaсти у Приштини спрoвeлe oдлуку сoпствeнoг Устaвнoг судa из 2016. гoдинe, чимe би Висoки Дeчaни пoврaтили скoрo 24 хeктaрa мaнaстирскe зeмљe.<<

Виола фон Крамон и бискуп Гргур

„Спорну“ изјаву фрау Крамон је дала као одговор на критику једне кориснице „Твитера“, која је написала:

Уз сво поштовање, фрау фон Крамон, али важно је напоменути да је Српска православна црква проруски ентитет. Ако то промените, биће сјајно, али сумњам.

Фрау Крамон јој је одговорила:

>>Нема "Српске православне цркве", ово су веома аутономне епархије које се разликују од католичке цркве. Попричајте са епископом, и изненадићете се<<

Тим поводом огласила се "Инфо служба" Београдске патријаршије, односно епископ бачки Иринеј Буловић, подстакнут да реагује, како каже, „мноштвом оштрих протеста и негодовања поводом јучерашње објаве немачке политичарке Виоле фон Крамон, дате после разговора са Епископом диселдорфским г. Григоријем, да у Немачкој не постоји Српска Православна Црква“. У том саопштењу - које, такође, доносимо у прилогу - позива се на Устав СПЦ и објашњава да је „СПЦ у Немачкој део једне недељиве аутокефалне Српске Патријаршије..., и да “ Свети Архијерејски Сабор поставља и, по потреби, разрешава епархијског архијереја.    


 Занимљив је чланак „Вечерњих новости“, које води добитник ордена Светог Саве другог степена Милорад Вучелић, школски друг и велики пријатељ Иринеја Буловића, који у наслову изјаву фрау Крамон назива „СРАМНОМ“. Изјава госпође Крамон, напротив, није нимало срамна, јер је она рекла истину. Жена јасно упућује на извор своје информације да су епархије СПЦ у дијаспори „веома аутономне епархије“, а тај извор је бискуп Гргур: „Попричајте са епископом, и изненадићете се", рекла је она.  У извештају сајта епархије немачке јасно стоји написано да је „епископ  Григoриje гoспoђу фoн Крaмoн упoзнao сa нaчинoм функциoнисaњa Eпaрхиje дисeлдoрфскe и нeмaчкe

Дакле, инсајдерску информацију, да СПЦ у Немачкој не постоји, фрау Крамон да је бискуп Гргур.

„Инфо служба“ Београдске патријаршије, уз помоћ свог медијског савезника „Вечерњих новости“ мути воду, па уместо да прозове правог кривца, одметнуту битангу Гргура и приупита га за здравље због раскољавања епархије немачке, они фокус пребацују на Немицу, која је само  пренела у јавност оно што је чула од Гргура.

Нисмо превидели ни да је Гргур известио шиптарску лобисткињу о свом ангажовању у „међурелигијском дијалогу“ односно својим екуменистичким прегнућима у Немачкој. Али, то „Инфо служби“ Београдске патријаршије не смета, јер је највећи српски екумениста управо шеф те службе – епископ бачки Иринеј Буловић, што ће рећи и брат бискупа Гргура по екуменистичкој свејереси и закулисним радњама на разбијању Српске Православне Цркве.


Бискуп Гргур и Иринеј Буловић певају уз ракијицу:

"Ми смо браћа од истог заната.

Међу нама никад нема рата.

Јер нам реко из Рима наш тата,

Да се брат не диже на брата."

Најобјективније своје читаоце о овом догађају известио је дневни лист „Ало“, који је свој чланак насловио са: „Највећа срамота за Српску Православну Цркву -  Григорије примио највећу лобисткињу за независно Косово, Виолу фон Крамон“. И чланак из „Ало“ доносимо у прилогу.

+ + +

Преглед извештавања о догађају званичног сајта епархије немачке, дневног листа „Ало“, дневног листа „Вечерње новости“ и званичног сајта Београдске патријаршије „СПЦ.рс“:

Сајт епархије немачке:

>>Епископ Григорије примиo у пoсeту гoспoђу Виoлу фoн Крaмoн, пoслaницу Eврoпскoг пaрлaмeнтa из рeдoвa Зeлeних

Њeгoвo Прeoсвeштeнствo Eпискoп Дисeлдoрфa и Нeмaчкe Г. Григoриje je у субoту, 4. дeцeмбрa, примиo у пoсeту гoспoђу Виoлу фoн Крaмoн, пoслaницу Eврoпскoг пaрлaмeнтa из рeдoвa Зeлeних.

Eпискoп Григoриje je гoспoђу фoн Крaмoн упoзнao сa нaчинoм функциoнисaњa Eпaрхиje дисeлдoрфскe и нeмaчкe и брojнe српскe зajeдницe, изaзoвимa у oствaривaњу бoљeг прaвнoг пoлoжaja Eпaрхиje, и aнгaжoвaњeм нa мeђурeлигиjскoм диjaлoгу у oквиру нeмaчкoг друштвa.

Eпискoп Григoриje и гoспoђa фoн Крaмoн су сe приликoм сусрeтa пoсeбнo oсврнули нa њeну нeдaвну пoсeту мaнaстиру Дeчaни. Eпискoп je зaмoлиo гoспoђу фoн Крaмoн дa сa кoлeгaмa eврoпaрлaмeнтaрцимa улoжи нaпoрe кaкo би приврeмeнe влaсти у Приштини спрoвeлe oдлуку сoпствeнoг Устaвнoг судa из 2016. гoдинe, чимe би Висoки Дeчaни пoврaтили скoрo 24 хeктaрa мaнaстирскe зeмљe.<<

https://eparhija-nemacka.com/episkop

+ + +

„Ало“:

НАЈВЕЋА СРАМОТА ЗА СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ

Григорије примио највећу лобисткињу за независно Косово, Виолу фон Крамон

Посланица Европског парламента из редова Зелених Виола фон Крамон састала се са епископом диселдорфским и целе Немачке Григоријем Дурићем

Главна лобисткиња за независно Косово, Виола фон Крамон, разговарала са Ђиласовим истомишљеником Григоријем.

Како јe fon Kramon истакла на Твитеру, њих двоје су разговарали о заједничким изазовима и међурелигијском дијалогу на Западном Балкану и у Немачкој.

- Искористимо оно што нас спаја за добробит свих нас - написала је главна лобисткиња за независно Косово на свом Твитер налогу.

Виола Вон Крамон промовише скупове београдске опозиције, а отворено подржава и политику Аљбина Куртија, док актуелну власт пљује на сваком кораку.

Сребреница

Главна лобисткиња за независно Косово, отворено је окривила Србију и српски народ за почоњени наводни геноцид у Сребреници, а истовремено захтевала од Владе Србије и председника да исти и признају.

- Одбрана мурала још је један пример онога што Влада Србије и председник Вучић мисле о помирењу, владавини права, демократији и регионалној сарадњи. Још једном су српске власти и српски највиши политички дужносници еклатантно демонстрирали да не поштују међународну правду и њене пресуде, као ни жртве југословенских ратова. Потпуно је неприхватљиво да земља кандидат за чланство у ЕУ распореди своју полицију како би заштитила мурал осуђеног ратног злочинца, који је директно одговоран за злочине и масовна убиства у и око Сребренице у јулу 1995., чиме је директно придонијела поновној трауматизацији жртве - истакнуто је у саопштењу, па је додато и следеће:

Позивамо српске власти да престану негирати геноцид у Сребреници и величати осуђене ратне злочинце јер је то противно свим европским и универзалним вредностима темељних и људских права. Грађани Србије заслужују живети у земљи чија влада поштује жртве и људска права, а не у земљи која штити мурале ратних злочинаца - написано је у саопштењу, а једна од потписница истог је Виола фон Крамон.

Блокада Србије у међународним институцијама

Лобисткиња за независно Косово, Виола фон Крамон, и менторка Александра Јовановића Ћуте, Добрице Веселиновића и Небојше Зеленовића" блокира Србију на путу ка ЕУ:

- Можемо само да се надамо да ће Европска комисија бити строга! Експерти у Србији су ми рекли да није време за отварање кластера и по мени није време за то - рекла је Виола фон Крамон.

Двоструки аршини

Подсетимо, Виола фон Крамон је рекла да власт у Србији једино познаје језик силе и насиља, а као потпору за то је поменула блокаду путева. И овог пута тезе су замењене, али народ Србије је ипак имала прилику да види праву слику блокада, као и како су тим бахаћењем суграђани онемогућени да врше најнужније обавезе, као што су одлазак лекару, вожња бебе и мале деце у колима.

Слепа на оно око којим треба увиди све провокације које су упућене нашој држав, почевши од претње отцепљења Косова, до рушења власти, посланица је  прижељкивала и крв на српским улицама.

 https://www.alo.rs/vesti/politika/572746/

„Вечерње новости“:

ВИОЛА ФОН КРАМОН СРАМНО ПОРУЧИЛА:

"Нема Српске православне цркве!"

ПОСЛАНИЦА Европског парламента из редова Зелених Виола фон Крамон састала се са епископом диселдорфским и целе Немачке Григоријем Дурићем и објавила слику на друштвеној мрежи Твитер.

- Уз сво поштовање, фрау фон Крамон, али важно је напоменути да је Српска православна црква проруски ентитет. Ако то промените, биćе сјајно, али сумњам - написала је једна корисница на друштвеној мрежи, након чега је уследио скандалозан одговор.

- Нема "Српске православне цркве", ово су веома аутономне епархије које се разликују од католичке цркве. Попричајте са епископом, и изненадићете се - одговорила је Виола фон Крамон.

Недуго после тога, Виола фон Крамон је обрисала сраман твит.

https://www.novosti.rs/

„СПЦ.рс“:

Саопштење за јавност

7. Децембар 2021 - 17:27

Примили смо мноштва оштрих протеста и негодовања поводом јучерашње објаве немачке политичарке Виоле фон Крамон, дате после разговора са Епископом диселдорфским г. Григоријем, да у Немачкој не постоји Српска Православна Црква, те смо одговорни да, истине ради, изјавимо: 

Српска Православна Црква постоји у Немачкој, као део једне,  недељиве  аутокефалне Српске Патријашије. Устав Српске Православне Цркве и уредбе важе као и било где на њеном канонском подручју и на теориторији Немачке, а сва црквено-јерархијска тела су обавезна да се по њима управљају. На основу Устава Српске Православне Цркве одговарајуће црквене власти постављају и разрешавају управе свих тела и органа, а Свети Архијерејски Сабор поставља и, по потреби, разрешава епархијског архијереја.    

Информативна служба  Српске Православне Цркве    

http://www.spc.rs/sr/saopshtenje

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 09 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.