header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Отворено писмо подршке ЛРНЕ Епископу аустралијско-новозеландском Силуану
Отворено писмо подршке ЛРНЕ Епископу аустралијско-новозеландском Силуану Штампај Е-пошта
уторак, 14 децембар 2021

 УГ „Лекари и родитељи за науку и етику“ (ЛРНЕ) оштро осуђује све оне који су, непознавајући науку и медицину, као ни Православну цркву, њене духовне и моралне вредности, дрско осудили преосвећеног Епископа Силуана новозеландског услед његове Архипастирске беседе поводом Ковид кризе (http://radioistocnik.info/).

Као православни лекари и родитељи, који се воде духовним и моралним вредностима, дубоко смо захвални да је неко од Архијереја СПЦ дао поуку у вези ове кризе човечанства и да је она са радошћу прихваћена широм света као Источник и глас пун љубави и охрабрења у ово време репресија, страха и присила.

Још једном желимо да скренемо пажњу, посебно оном делу јавности који се усудио да осуди речи преосвећеног Епископа Силуана, на то да смо непосредни сведоци синхронизованог ширења страха од стране већине светских влада које користе медицинску струку за највећу операцију до сада против здравља људи и њихових слобода. Прекршена су сва правила која су важила у медицини заснованој на доказима и бројне међународне конвенције, национални устави и закони.

Као стручна и одговорна лица указујемо на то да је резултат „PCR“ теста коришћен као разлог за затварање здравих људи, иако овај тест није стандаризован за дијагностику Ковида 19 и њиме се може манипулисати. Део плана у вези са тестирањем који посебно забрињава је медицински неосновано проглашавање здравих људи „асимптоматским преносиоцима заразе“ као и проглашавање деце „резервоарима инфекције и опасним преносиоцима заразе бакама и декама“, јер је научно показано да деца не оболевају у значајном броју пошто немају довољан број одређених рецептора да би се заразила вирусом Sars-Cov-2 (деца имају 100 пута мање ACE2 рецептора од одраслих). Забрана контаката и коришћење маске је, такође, медицински неоправдано, јер маске које се носе немају никакав заштитни учинак, док је контакт и мешање деце неопходно како би њихов имуни систем сазревао. Поред тога, редовно ношење маске ствара услове за настанак проблема који, по стручном мишљењу патофизиолога, могу бити патофизиолошки, психопатолшки и социопатолошки, односно могу директно да нарушавају психички и физички развој деце. Забране и неосноване мере нису заобишле ни верске објекте у многим земљама где су верници били подвргнути наметнутим, медицински неоправданим, „заштитним“ мерама, противно верским правима и светоназорима.

Сведоци смо, такође, до сада највеће медијске пропаганде за примену нових генетских инокулационих средстава и болесним, али и здравим људима, која су још увек у фази клиничких испитивања. Одговорност нико не преузима, а људима се у исто време не саопштава њихово право по Закону о правима пацијената Републике Србије на потписивање осигурања са здравственим установама које спроводе поменуте експерименталне студије, како би у случају оштећења здравља могли добити уговорену одштету. Научници и институције одговорне за релевантне епидемиолошке податке о ефикасности и безбедности имунизационих средстава која се користе у Републици Србији се нису огласиле ни једним научним радом са релевантним подацима.

Упркос извештајима из земаља које имају висок степен вакцинисаних (премо 80-85%) и које саопштавају да број вакцинисаних не утиче на смањење броја заражених и оболелих од Ковида 19 (Данска, Израел, Велика Британија, Сингапур...) и даље се промовише доктрина имунизације и презентује као једини спас. И поред научно доказане чињенице да се вакцинисани могу заразити, оболети и имати тежи облик обољења, као и да могу умрети, вакцинални статус постаје параметар по коме се врши дељење људи и постаје инструмент уцене за остваривање права на рад и слободно кретање чиме се директно крше основна људска права која се сматрају најважнијом цивилизацијском тековином савременог друштва.

Истичемо :

Неетично је тестирати здраве људе.

Неетично је изоловати децу.

Неетично је цензурисати науку.

Неетично је затварати расправу.

Неетички је ширити страх и панику.

Неетично је промовисати недовољно испитане, експерименталне лекове.

Неетично је ускраћивати основна људска права и слободе.

Православни хришћани, као и сви људи добре воље, у овом времену владавине „времених и привремених“ интелектуалаца који свесно или несвесно желе све нас да увуку у сопствену борбу са страхом, недовољним знањем и невером, топлим срцем поздрављају речи брижног Архипастира Епископа Силуана новозеландског „без слободе избора, нема човечности“. Речи епископа: „Богослужење је извор нашег живота... Ми смо народ који носи у себи један програм који можемо назвати Јеванђелски и Светосавски... Предстоји један период пред нама духовног опоравка...“ дају снагу и јачају веру. Ми, загледани у живот вечни, најтоплије поздрављамо речи Епископа Силуана које нас храбре да останемо на страни Истине и светлости с вером у срцу: „ Страх обузима човеково срце и уколико је неконтролисан, прераста у бурну борбу за голи живот. Овакав страх је плод подсвесног хоминизираног уздања у силу и моћ људску... раздирући у нама царство Божијег мира које нам је дато од Христа и у Христу... Зато сада више него икада православље треба да стоји на стражи вере... наспрам вечног живота... Човеку ни длака с главе не може фалити без Божијег знања и допуштења... призвани смо као Хришћани да се овог часног поста са још већим усрђем исповедимо, испитавши своја срца, приступимо са страхом и љубављу Св. Причешћу, у којем је присутан сам Богочовек Христос и које представља залог и почетак живота Будућега Века, залог Васкрсења и лек бесмртности. Поред Св. Причешћа имамо и свету воду, свете мошти, свете иконе и нафору, да нас јачају у вери и духу Истине и Љубави, предајући нас вољи Божијој која увек све чини на спасење човека.“

Дај, Боже, још оваквих владика! Дај, Боже, спас српскоме роду, народу и породу, и свим људима добре воље!

У Београду, О Ваведењу 2021. С поштовањем ,

УГ „Лекари и родититељи за науку и етику"

 

Извор: https://www.facebook.com/

Последњи пут ажурирано ( среда, 15 децембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.