header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Укрофашистичке звери - 25 убијених, међу којима и једно дете
Укрофашистичке звери - 25 убијених, међу којима и једно дете Штампај Е-пошта
понедељак, 14 март 2022

 Украјинске трупе су још једном подсетиле зашто је Русија покренула специјалну операцију демилитаризације и дебандеризације. 23 мртвих, укључујући једно дете и неколико десетина рањених – ово је прелиминарни резултат удара на сам центар Доњецка повлачећих украјинских милитаната тактичком ракетом средњег домета „Точка У“.

Према непотврђеним извештајима, удар је нанео касетном муницијом, што је довело до оволиког броја жртава и ширења гелера преко 450 метара. Удар је намерно усмерен на најпрометнији део града – центар, где се у близини налазе централни трг и административне зграде, укључујући и зграду Владе ДНР. Ту се налази већина радњи, што је био разлог за гужву људи.

Раније се под ватром нашао рудник имена Засјадко у ДНР. Због гранатирања украјинских трупа, вентилациони шахт је без струје, 83 особе су биле под земљом.

Очигледно је да тамо већ 5 година нема озбиљних војних објеката. Како је РИА Катюшапрокоментарисала Народна милиција ДНР, све последње недеље украјински милитанти су једноставно гађали муницијом великог калибра, припремајући се за повлачење и схватајући да је не могу понети са собом. Уосталом, тамо су отишли ​​са мислима да савладају „Колораде” и „јорганџије”, али је некако испало обрнуто.

Нема војног смисла у овим гранатирањем – скоро сви делови ЛДНР су сада на терену и воде офанзивне борбе. Гранатирања има и из озлојеђености, беса и немоћи, како би се нанела максимална штета „непријатељској“ инфраструктури и „понело са собом“ што више народа. То јест, постоји баналан терор.


Саучешће породицама и пријатељима настрадалих - ово је наша заједничка туга. Још тужније је да у Доњецку и самом Луганску то више никога не изненађује. Најстрашнији тренуци овог рата су Луганск у лето 2014. године, када су гранатирали РСЗО, артиљеријом итд. Тукли су без престанка, тачан број мртвих се још увек не зна, људи су сахрањени у масовним гробницама.

Горловка већ 8 година живи у сличном режиму, где је дан без гранатирања већ празник. Такође, свих 8 година живе у Первомајску, Славјаносербску, Докучајевску и десетак других насеља ЛНР и ДНР. Гранатирање предграђа Доњецка - села Петривске - наставило се без краја. Кијев је овог пролећа планирао да све заврши тако што ће повући 100 хиљада група на границе ЛДНР и максимално их наоружати да униште Републике. Данас то више нико не крије. Затим би уследили Крим, Ростов, Краснодар и исти удари са забрањеним касетним бомбама на центре градова. Сада постоји шанса да их зауставимо једном заувек. Да бисмо то урадили, свима нам је потребна Победа!

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: РИА Катюша

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.