header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Поводом чланка Мирослава Вујанића или информације морају бити тачне
Уредништво: Поводом чланка Мирослава Вујанића или информације морају бити тачне Штампај Е-пошта
петак, 25 март 2022

 У свом тексту – који смо објавили 21.3.2022. године (овде:) -  брат Мирослав Вујанић написао је следеће: >>Можда речи проте Андреја Ткачова, упућене поводом рата у Украјини, могу пре да се примене на амстердамску парохију РПЦ: 'Како су руски екуменисти сејали сад Руска Црква жање.'<<

У истом чланку, одмах после наведених речи, дали смо следећу напомену:

(молимо брата Мирослава да нам накнадно достави извор своје информације за изјаву проте Андреја Ткачова, који је припадник модернистичког крила РПЦ, а може се рећи и коронаверства, пошто се у својим проповедима изругивао верницима који су у вакцинама видели опасност жига антихриста – нап. „Борба за веру“).

С обзиром да добро познајемо ситуацију у Руској Православној Цркви (ко је ко) и рат проте Ткачова, одмах нам је било сумњиво да је речи „како су руски екуменисти сејали сад Руска Црква жање“, изговорио он. А с обзиром да у Руској Цркви влада тоталитарна диктатура, прота Ткачов добро зна да би завршио као ђакон Андреј Курајев или као отац Сергиј Романов.

Но, брату Мирославу смо упутили мејл и оставили довољно времена да нам – зарад истинотог обавештавања наших читалаца – достави информацију где је тачно и када цитиране речи прота Ткачов рекао.

Брат Мирослав нам се јавио, доставио следећи линк на „Јутјуб“ видео https://youtu.be/jD1ZF_n6p84 и презицирао да се цитиране речи налазе од 2.30 до 3.00. минута овог видеа.

Пошто на том месту прота Ткачов није рекао то што му је брат Мирослав приписао, констатујемо да је цитат нетачан.

Више пута смо молили наше читаоце и све вернике да буду јако обазриви у преношењу информација.

У рубрици „Писма посетилаца“ пише да се ставови наших читалаца не морају нужно слагати са мишљењем Уредништва „Борбе за веру“. Том рубриком смо омогућили оној „малој браћи Христовој“, који немају могућности да своја размишљања објављује у званичним црквеним медијима (као што ни ми ту могућност немамо), да искажу своја размишљања о актулној црквеној ситуацији или другим тамама. Но, то ипак не искључује одговорност да изнето у писмима буде истинито.

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 25 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.