header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: "Амфилохијевци" против Буловића (видео)
Уредништво: "Амфилохијевци" против Буловића (видео) Штампај Е-пошта
петак, 25 март 2022

 Почетком деведесетих година прошлог века у СПЦ је почела новотарска револуција. Идејни творац ове револуције је јеретик са Фанара, титуларни митрополит пергамски Јован Зизиулас. Његови „оперативци“ на терену – у Градини Светог Саве – били су покојни бивши епископ Атанасије Јевтић, покојни митрополит Амфилохије Радовић, епископ бачки Иринеј Буловић и епископ браничевски Игњатије Мидић.

Ова екипа је здушно затирала и затире све светосавско у СПЦ, а уводи модернистичко-јеретичко грчко. Разарају све – од богослужења до догматике, од правоверја до правоживља.

Слева на десно:

архијеретик Јован Зизиулас, његов потрчко епископ браничевски Игњатије Мидић и покојни бивши епископ Атанасије Јевтић

Као добри познаваоци закулисних радњи, најпре су из ингеренције СА Сабора СПЦ преотели Богословски факултет у Београду и од њега направили духовну тровачницу. Избацили су православну догматику Оца Јустина Поповића, а увели јеретичку Зизиуласову. И на том духовном отрову - који учи да су Божије заповести променљиве, да се морал мења, да је хомосексуалност прородна, да је љубав према јеретицима изнад истине... - ишколоване су многе генерације свештеника, монаха, веручитеља... Међу њима има и садашњих епископа.

И управо део те – друге генерације новотарских револуционара – устао је на свог духовног оца – епископа бачког Иринеја Буловића.

У тој екипи су бискуп Гргур (Дурић), који себе зове епископ немачки Григорије, затим мајмунолог (он верује и другима говори да је постао од мајмуна) новотарац и екумениста епископ западноамерички Максим, а са њима је и епископ браничевски Игњатије.  Овај није из друге, већ из прве генерације новотарских револуционара, али има свој интерес да буде против Буловића. Његов разлог је то што није изабран за патријарха, већ је Буловић прогурао своје духовно дете Порфирија.

Његова је туга преголема што није изабран за патријарха - сад се теши рујним вином у свом подруму у Копорину - Игњатије Мидић

Ова, да је тако назовемо, антибуловићевска епикипа била је привржена покојном Амфилохију, кад год је био неки каобајаги сукоб Амфилохија и Иринеја (то су били сукоби око превласти).

Амфилохије и Амфилохијевци Јоаникије, Максим, Атанасије и Гргур

И сада, они су – уз сарадњу једног дела политичке опозиције - ударили на Буловића (опет свако из својих личних интереса).

Најпре су написали књигу, а сада су направили филм у коме „раскринкавају“ свог идејног истомишљеника (по новотарству и екуменизму) епископа бачког Иринеја. Пошто је бискуп Гргур глуп и интелектуално ограничен - аутор је, по свему судећи, са сарадницима, мајмунолог Максим (на слици испод)

А какви су им књига и видео? Па много лажу, намештају, пакују, монтирају..., да би читаоца – гледаоца навукли да поверује у њихову причу.  Додуше, изнели су и неке истине, што њихову причу не чини само лажном, већ опако лажном. Јер, мешање истине и лажи је најопакије манипулативно средство.

 Бискуп Гргур и епископ бачки Иринеј - за наивце они су сад у сукобу...

У циљу информисаности наших читалаца, ми доносимо поменути видео. Али, скрећемо пажњу, та прича нема никакве везе са правовернима, јер нема везе са истином, односно борбом за правоверје. У питању је – понављамо – обрачун и борба за превласт у Београдској патријаршији између две екуменистичко – новотарске струје – струје наследника покојног митрополита Амфилохија и струје епископа бачког Иринеја Буловића.

За Српску Цркву и њене вернике подједнако су лоши и једни и други.

      

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 26 март 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.