header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow МСП Русије саопштило о курсу Израела да подржи неонацистички режим у Украји
МСП Русије саопштило о курсу Израела да подржи неонацистички режим у Украји Штампај Е-пошта
четвртак, 05 мај 2022

 Антиисторијске изјаве шефа израелског министарства спољних послова Јаира Лапида у великој мери објашњавају курс актуелне израелске владе да подржи неонацистички режим у Кијеву, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

 „Обратили смо пажњу на антиисторијске изјаве израелског министра спољних послова Јаира Лапида, које умногоме објашњавају курс садашње израелске владе да подржи неонацистички режим у Кијеву... из неког разлога, западна штампа још увек полемише око тога да ли у Украјини има неонациста (и неки наши либерали). Као један одаргумената од „армираног бетона“  наводи се јеврејско порекло Владимира Зеленског. Аргумент је не само неодржив, већ је и лукав“, каже се ус саопштењу објављеном на Телеграм налогу.

Лавров је у недељу рекао италијанској ТВ компанији Медиасет да у Украјини постоји „нацификација“, „заробљени милитанти и батаљони Азова (против чијих бораца су покренути кривични поступци у Русији), Ајдар и друге јединице носе... симбол и тетоваже свастике, нацистичких батаљона“.

Као одговор на то, према речима дипломата, Володимир Зеленски „износи аргумент: какав нацизам код њих може бити ако је он Јеврејин“. Шеф руског министарства спољних послова је заузврат приметио да је и Хитлер имао јеврејску крв, а „то не значи апсолутно ништа, мудри јеврејски народ каже да су најватренији антисемити обично Јевреји“.

Израелски министар спољних послова Јаир Лапид рекао је да жели извињење руске стране због ових речи. Израелски премијер Нафтали Бенет је, коментаришући речи Лаврова, такође говорио о недопустивости коришћења трагедије Холокауста у политичке сврхе.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: РИА "Новости"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 05 мај 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.