header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Кренула содомитска хајка против владике Никанора
Кренула содомитска хајка против владике Никанора Штампај Е-пошта
петак, 12 август 2022

 Скандал:

Епископ Никанор позвао на „употребу оружја“ на Прајду, проклео Брнабић

 У скандалозној јавној беседи, епископ банатски Никанор практично је проклео премијерку Ану Брнабић, али и све оне који ће учествовати на ЕуроПрајду у септембру у Београду. Изјавио је и да би "употребио оружје" против учесника Параде поноса.

Никанор је такође Ану Брнабић назвао „ћерком и унуком српских кољача“, а позвао је и свештенство и народ да се побуне против геј параде, тврдећи да би он лично употребио и оружје.

Говор мржње владике СПЦ у којем је прекршио и закон – јер је јавно дискриминисао појединце и групу, а потом и позвао на насиље и линч – доживео је многобројне осуде на друштвеним мрежама.

"Хоћемо ли дозволити да слушамо ону која је све оскрнавила у нашој земљи, нећу ни име да јој споменем? Ону која је дозволила да брат буде отац њеног сина? Хоћемо ли то дозволити? Она је нити наше вере, нити нашег порекла, већ непријатељ и она данас да нам проповеда да не постоје отац и мајка. Устаћемо сви против тога. Ја ћу први. И кунем! Проклећу свакога ко ово проповеда. И оружје бих употребио да га имам", рекао је овај епископ.

У потпуној супротности са вером коју проповеда - уместо мира, слоге, јединства и праштања, што би ваљда требало да буду кључне поруке хришћанства и оних који га упражњавају, овај владика је држао беседу од које се очекује јасно и недвосмислено дистанцирање патријарха.

"Ова изјава представља веома отворени говор мржње према ЛГБТ заједници, али и према Хрватима и премијерки Србије. Кључно питање је сада да ли ће се патријарх дистанцирати и осудити овакву изјаву будући да је дубоко у супротности са важећим законима Србије, али и са хришћанским начелима које проповеда СПЦ", рекао је Горан Милетић, програмски директор Прајда.

Интересантно је то да је овај владика у Банату познат и као банкар. "Блиц" је писао да је својевремено сам себи доделио плату од 170 хиљада динара као председнику епархијског управног одбора. Наводно се бави и послом давања кредита и зајмова са каматом од 5 одсто, а својевремено је малтретирао попове у СПЦ-у да га бране код патријарха Ирнијеа.

Другим речима, он се бавио зеленашењем.

Такође, Виши суд у Панчеву је 2016. године донео прву пресуду за мобинг у СПЦ, у случају злостављања некадашњег омољичког свештеника Томислава Живковића од владике банатског Никанора.

 

Извор: "Нова"

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.