header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протођакон Владимир Василик:Враћамо се у православну Русију - о значају Путиновог историјског говора Штампај Е-пошта
петак, 07 октобар 2022

 Говор председника Русије Владимира Владимировича Путина на потписивању Уговора о уласку Доњецке и Луганске народне републике, Херсонске и Запорошке области у састав Русије, без претеривања, може се сматрати историјским догађајем.

Наравно, Новоросија се враћа у родни дом – у Русију. То су чисто руске земље које су створили руски досељеници, освојене у биткама од Отоманског царства и Кримског ханата. Ове земље су наслеђе великог Руског царства. Оне су насилно истргнуте из нашег руског дома и сада се враћају у своју Отаџбину – Руски дом.

Међутим, значај говора Владимира Владимировича Путина, као и самог догађаја, много је шири. То значи крај садашњег неоколонијализма.

Владимир Владимирович је у свом говору дефинисао узроке, последице и злочине западног неоколонијализма, његов антихумани, расистички и русофобични карактер, његово погубно дејство на човечанство.

Без претеривања, говор председника Русије звучао је као духовни суд над злочиначким интригама западних држава и међународних структура усмереним против Русије. Јеванђеоске речи које је рекао председник, „по плодовима ћете их познати” (Мт. 7,16), говоре да се Русија враћа евангелиским, хришћанским вредностима, враћа се хришћанском моралу и традиционалним хришћанским вредностима.

Одлучно одбацивање оних суманутих перверзија у којима живе западне државе, између осталог у полној области и брака, очинства и материнства, које је изречено у председниковом говору, даје нам наду да ће неоколонијализам бити окончан. Не само на пољу политике, већ и на пољу моралног и културног.

Никада више нећемо бити робови Запада! А ослобођење Украјине је и ослобођење руског духа, руске душе, руске савести из тог страшног вавилонског ропства, које је трајало више од 30 година.

Ми сада доживљавамо нови егзодус, враћамо се себи, враћамо се у хришћанску православну Русију. Дај Боже да наш повратак буде систематичан, доследан и непроменљив.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: „Руска народна линија“

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 октобар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.