header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грчки расколници оптужују Русе за "кршење канона"
Грчки расколници оптужују Русе за "кршење канона" Штампај Е-пошта
петак, 18 новембар 2022

 Заменик министра спољних послова Грчке Андреас Катсаниотис изјавио је 15. новембра 2022. да је стварање Афричког егзархата Руске православне цркве расколничка акција која је у супротности са канонима Цркве, преноси orthodoxia.info.

Катсаниотиса је посетио патријарха Александријског Теодора. Током разговора, поглавар Александријске цркве је захвалио заменику министра спољних послова Грчке на подршци „мисионарском, пастирском, хуманитарном и националном раду на афричком континенту“.

Заузврат, Катсаниотис је уверио патријарха Теодора у даљу подршку и истакао његову улогу „велике везе између Грчке и свих афричких држава“.

На крају разговора, представник грчког министарства спољних послова осудио је „неканонски улазак Руске Цркве у духовну јурисдикцију Цркве Африке”, наводећи да је стварање Егзархата „неправедно, произвољно и расколничко“ деловање „у савременом немирном свету коме је потребно стваралачко јединство Православља“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 новембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.