header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Медведев изјавио да су украјинске власти постале непријатељи православне вере Штампај Е-пошта
петак, 02 децембар 2022

 МОСКВА, 2. децембра - РИА "Новости".

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев прокоментарисао је поступке украјинских власти у односу на канонску Украјинску православну цркву, рекавши да су украјинске власти постале непријатељи православне вере.

Раније је саопштено да ће украјинске власти проверити законитост коришћења имовине на територији Кијево-печерске лавре, која је у власништву канонске Украјинске православне цркве (УПЦ), одговарајућа одлука донета је на састанку Савета за националну безбедност одржаног у четвртак, рекао је Владимир Зеленски.

"Кијевски сатанисти су дошли до канонске Украјинске православне цркве. Траже везе са руским светом. Конфискују црквену имовину. Туку клирике и парохијане. Међутим, прогон УПЦ је почео много раније. Када је извесни Порошенко жртвовао УПЦ и Минске споразуме зарад његовог неуспелог реизбора. Међутим, малоруски председници „Нису се ни раније разликовали по снази вере. Молили су се само за плен. Није питање о њима, већ о фундаменталним правима утврђених њиховим наводно демократским уставом. Она се газе, а верници су, у страху од разних гадости, принуђени да иду у „исправне“ цркве“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

"Због тога су садашње украјинске власти отворено постале непријатељи Христа и православне вере. Тако треба да се односи према њима цео хришћански свет. И наравно, кијевски христопродавци треба да се сете речи Светог писма: "Око моје неће те поштедети, а ја нећу имати милости. Узвратићу ти по путевима твојим, и гадости твоје биће с тобом; и знаћете да сам ја Господ казнитељ“, додао је он.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.