header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папа: РКЦ и Фанар ће једном стати за заједничку трпезу на Евхаристији Штампај Е-пошта
четвртак, 01 децембар 2022
           Понтифекс је, обраћајући се поглавару Фанара, навео да тежи пуном заједништву, које би омогућило „сабрање за једном евхаристијском трпезом“.

Папа Фрања је, у традиционалној поруци поглавару Фанара поводом прослављања сећања на Светог Апостола Андреја, навео да тежи пуном заједништву, што ће омогућити да се Римска и Цариградска црква „окупе око исте Евхаристијске трпезе“, преноси vaticannews..

Посланица понтифекса прочитао је у цркви Св. Ђорђа на Фанару кардинала Леонарда Сандрија. Предводио је делегацију РКЦ која се помолила 30. новембра на литургији заједно са архијерејима Константинопољске патријаршије.

Папа у својој поруци напомиње да су ова и све претходне посете „израз дубине веза“ које уједињују Католичку и Православну цркву у Константинопољу и „видљиви знак“ њихове „његове наде у још дубљу заједницу“.

Папа је уверен да су поглавари Цркава позвани да „раде на обнављању јединства међу хришћанима, не само кроз потписане споразуме, већ и кроз верност Очевој вољи и разликовање подстицаја Духа“.

 „Молитвом и братском љубављу настојимо да постигнемо пуно заједништво, које ће нам омогућити да се једног дана, у Божје време, окупимо за истим евхаристијским столом“, уверен је папа.

Вођа Фанара је раније изјавио о намери да се установи заједнички датум празновања Васкрса с римокатолицима.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 01 децембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 66 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.