header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Руски патријарх: Свака жеља да се уништи Русија значиће крај света
Руски патријарх: Свака жеља да се уништи Русија значиће крај света Штампај Е-пошта
уторак, 24 јануар 2023

 Жеља западних земаља да победе Русију данас добија веома опасне форме, али сваки покушај да се та жеља реализује значиће крај света, рекао је руски патријарх Кирил.

„Данас се појављују велике претње свету, нашој земљи, па и читавом човечанству…. Жеља да се победи Русија данас је добила веома опасну форме. Молимо се Господу да уразуми усијане главе и да им помогне да схвате да ће свака жеља да се уништи Русија значити крај света“, рекао је патријарх после богојављенске литургије.

Он је додао да Русија поседује моћно оружје и да у њој живе веома јаки људи који су увек били мотивисани за победу.

Према његовим речима, данас се код неких усијаних глава родила идеја да се Русија у садашњим околностима може победити или преформатирати, односно да јој се могу наметнути неке „нове вредности које се чак тако не могу ни назвати“.

„Сада је тешко време, али верујемо да Господ неће оставити руску земљу… да ће Русија имати снаге да, ако буде потребно, заштити себе и свој народ. Не дај Боже да дође до неког разјашњавања ситуације. Нека их Господ све примири, смири и помогне свима да раде на томе са свет постане бољи “, закључио је патријарх.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 24 јануар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.