header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Са нашег "Телеграм" канала: Духовни бисери Штампај Е-пошта
петак, 10 фебруар 2023

 „Како да сачувам верност Господу мојему Исусу Христу?“

Најважније за хришћанина је да увек остане веран Господу нашем Исусу Христу, чувајући Свету Православну Веру чистом, остајући веран Светом Јеванђељу – да се труди да живи по Христовим Светим Заповестима: да се каје, моли, трпи, прашта и да воли.

Чувајући Истину Христову – Веру Православну – у чистоти, ми пребивамо у Христу и са Христом – у Цркви Христовој!

Атонски Оци

️ „Када би Христос данас дошао на свет, да ли знате шта би било с Њим? Свет би разапео Христа као и пре две хиљаде година.”

 За све православне подједнако, земаљски живот је изгнанство, а Небо је жељена Отаџбина. Свет без Христа је неповерљив и хладан, али хришћани, напротив, морају да буду љубећи и отворени, иначе ћемо изгубити сол Христову у себи.

Отац Серафим Роуз

Цело човечанство се може поделити на два дела: на фарисеје и царинике. Први гину, други се спасавају. Чувајте свест о својој греховности. То је најдрагоценије пред Богом. Шта је спасило цариника? Наравно, та свест о својој греховности: „Боже, милостив буди мени грешноме!“ Ето, та је молитва, која је прошла скоро два миленијума. Али гледајте, цариник је свестан да је грешан, али у исто време нада се на милост Божију. Без наде не можете се спасити.

Преподобни Варсонуфије Оптински

Извор: "Телеграм" канал "Борбе за веру":

 https://t.me/+SR3oKR0k2lVmODNk

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.