header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Некада марксисти, а сада нацисти руше цркве по Украјини!
Некада марксисти, а сада нацисти руше цркве по Украјини! Штампај Е-пошта
недеља, 26 март 2023

 Марксизам и нацизам су две стране исте медаље, подједнако антихристове и демонске! То показује пример мученичке Украјине.

Најновије вести одатле не могу а да не изазову запрепашћење:

„Министар културе Украјине Ткаченко је 12. јануара публиковао објаву у којој је обећао да ће срушити историјску цркву Успења Пресвете Богородице у Кијеву, такозвану Десјатинску цркву, пошто припада прогоњеној Украјинској Православној Цркви (УПЦ). Овај храм је веома значајан, јер је први камени храм у словенском свету. После фебруара почеће да одузимају и Доњу лавру, док је Горња већ заузета. Десетина црква и Десјатински мушки манастир дуго су, још од времена Порошенка, били предмет агресије ултранационалиста и радикала, као и званичника и посланика Кијева. Десјатини црква се, између осталих, сматра погребним местом Свете Равноапостолне Кнегиње Олге, прве руске Светитељке која је у великој мери допринела христијанизацији Русије. Поставља се питање: какав је то министар културе, који руши историјске споменике од највећег значаја... Сасвим недавно су се само џихадисти бавили таквим тоталним уништавањем споменика...” (сайт dimpenews.com)!

Да ли ће покровитељ расколничке псеудо-цркве, такозване ПЦУ, патријарх Вартоломеј, желети да прокоментарише ове догађаје?

 

Превод са грчког на руски: «Трость Скорописца», 2023 г.

Превод са руског: "Борба за веру"

 

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.