header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Порфирије: Нема дистанце између православних и католика, папина посета је корисна Штампај Е-пошта
четвртак, 30 март 2023
          На друштвеним мрежама појавио се снимак гостовања патријарха Порфирија на Хрватској радио телевизији, за који се не зна када је настао, у коме се говори о доласку римског папе у Србију.

“Тема доласка папе у Србији је актуелна нарочито од како сам ја постао поглавар СПЦ, она је отворена, о њој се разговара, с тим што треба имати у виду да ја још нисам имао прилику да се сретнем ни са једним од поглавара православних цркава у свету, али у том броју, међу првима, свакако заузима место и сусрет са папом и његова посета Србији”, какзао је српски патријарх.

“Том посетом, изнад свега и пре свега, показали би смо да разне спекулације, које долазе из кругова који нису црквени, о томе да између православних и католика постоји велика дистанца – није истина”, закључио је патријарх Порфирије.

Извор: "Политички.рс"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 30 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.