header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Подизање новца на банкомату у Јапану ускоро само уз препознавање лица
Подизање новца на банкомату у Јапану ускоро само уз препознавање лица Штампај Е-пошта
петак, 02 јун 2023

 Севен Банк, водећа банкарска институција у Јапану, објавила је своју намеру да покрене прву услугу препознавања лица у земљи за банкомате, рекао је председник Масаки Мацухаши.

Услуга, која би требала бити покренута већ у марту 2024., омогућиће корисницима обављање трансакција као што су депозити и подизања готовине на око 20.000 банкомата широм Јапана.

Севен Банк, у власништву матичне компаније Севен-Елевен Јапан, Севен & и Холдингс, планира прво увести ову нову услугу препознавања лица за својих готово 2,75 милиона власника рачуна.

Овисно о успешности услуга би се могла проширити и на депоненте из других банкарских институција.

Како би омогућили ову услугу, клијенти морају регистровати податке о свом лицу на банкомату Севен Банк, који их повезује с подацима о њиховом рачуну.

Као додатну сигурносну меру добиће јединствену личну карту, која је обавезна за све будуће трансакције.

Након тога, корисници више неће морати да користе ​​своје банковне картице на банкоматима.

Тренутно је 13 000 банкомата Севен Банк, отприлике половина свих банкомата, већ опремљено технологијом препознавања лица.

Од јуна ће Севен Банк својим клијентима такође омогућити отварање нових рачуна или промену података о адреси на банкоматима с технологијом препознавања лица.

Будући да банка остварује значајан приход од накнада за банкомате које наплаћује другим банкама, подстакнуће своје партнере да усвоје сличне технологије како би њихови клијенти могли користити препознавање лица на банкоматима Севен Банк.

Како би диверсификовала своје приходе, Севен банка такође планира отворити своје банкомате нефинансијским компанијама.

То би корисницима омогућило склапање услуга попут уговора за телефоне или проверу идентитета за активности попут куповине улазница за концерт.

„Желимо да се наши банкомати не користе само за уплате и исплате, већ и као терминали за разне услуге“, објаснио је Мацухаши.


Извор: "Експрес вести"

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.