header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Моска алармира! Кијев прави прљаву нуклеарну бомбу
Моска алармира! Кијев прави прљаву нуклеарну бомбу Штампај Е-пошта
понедељак, 19 јун 2023

 Велики аларм упаљен!

Директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације Сергеј Наришкин изјавио је да су се недавно појавиле информације које указују да Кијев може да настави да ради на стварању "прљаве нуклеарне бомбе" – муниције пуњене експлозивом и радиоактивним супстанцама, чија експлозија доводи до загађивања огромне територије радијацијом.

Према саопштењу, Спољнообавештајна служба Русије добила је информације да је Државна инспекција за нуклеарна питања Украјине послала на прераду партију употребљеног горива са Ровенске нуклеарне електране.

Како се наводи, два специјална контејнера превезена су у складиште за чување искоришћеног нуклеарног горива у Чернобиљу.

Истовремено, украјинска страна није обавестила Међународну агенцију за атомску енергију (ИАЕА) о својим дејствима.

Према Наришкиновим речима, гориво са Ровенске нуклеарке је, заправо, послато на прераду.

„Полазимо од тога да ће могућа примена Оружаних снага Украјине ‘прљаве нуклеарне бомбе’ имати најтеже последице по живот и здравље целог становништва и екосистема Источне Европе, укључујући државе Европске уније и региона Црног мора“, нагласио је Наришкин.

 

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 19 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.