header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У шта се претвара свет - "пол је избор, а не датост"
У шта се претвара свет - "пол је избор, а не датост" Штампај Е-пошта
уторак, 20 јун 2023

 13-годишњу ученицу која је одбила да призна да би девојка можда желела да се идентификује као мачка, њен учитељ је укорио у школи Англиканске цркве. Учитељица је рекла ученици, да је „подлост причати о томе да је цисродна норма“. Учитељица је додала: „Ако ти се не свиђа, мораш да идеш у другу школу“.

Девојчицу и њеног друга из разреда у петак је укорио учитељ у школи Англиканске цркве у Источном Сасексу током лекције у осмом разреду о „животном образовању“ у којој је деци речено да могу „да буду шта год пожеле“ бити – а како ћете се идентификовати зависи од вас“.

Наставник је интервенисао у дебати када је једна од девојчица питала другарицу из разреда: „Како се можеш идентификовати као мачка ако си девојчица? Учитељица јој је, заједно са колегиницом, рекла да ће бити пријављени старијем вођи и да више неће бити добродошли у школу ако наставе да изражавају родно критичне ставове.

Један од студената направио је аудио снимак ватрене препирке и поделио га на ТикТок-у. Чуло се како је учитељица рекла: „Како се усуђујеш – сада си јако узнемирила некога“, „питањем о његовој личности“.

Чуло се да је један ученик одговорио: „Ако желе да се идентификују као мачке или нешто слично, онда су заиста нездрави – луди“. Учитељица је затим упитала: „Одакле вам та идеја да постоје само два пола?“ Учитељ је додао: "То није мишљење."

У разговору који је јуче објавио The Telegraph, учитељица је рекла: „Род није у вези са деловима тела са којима сте рођени, пол је начин на који се идентификујете, што говорим од почетка лекције.

Затим је рекла: „Заправо постоје три биолошка пола јер се можете родити са мушким и женским деловима тела или хормонима“ и „постоји много полова – постоје трансродни, постоје агендери, људи који уопште не верују да имајуу пол". Девојке су рекле да се "не слажу са овим" и да "не можете имати" агендера јер "ако имате вагину, ви сте девојчица, а ако имате пенис, ви сте дечак - то је све".

Учитељ је интервенисао повишеним тоном: „Како то мислиш, не можеш? То није закон... цисрод није нужно начин постојања – говорите о томе да је цисрод норма, да се поистовећујете са полним органом са којим сте рођени, то је оно што говорите, што је заиста подло".

The Telegraph  је затражио коментар од школе и управе. Родитељ ученице која је снимила свој бес је искалила на интернету и захвалила се „онима који су били љубазни и подржавали“ њену ћерку.

Родитељ другог ученика 8. разреда истог одељења рекао је за The Telegraph: „Разумем шта је наставник хтео да каже, али ме брине што он завршава дискусију на тако претећи и агресиван начин, што, по мом мишљењу, не примерено образовној средини.

Портпарол колеџа Rye је рекао: "Посвећени смо пружању инклузивног образовања нашим студентима. Наставници покушавају да слушају ученике и подстичу их да постављају питања и учествују у дискусијама. Наставници такође настоје да одговоре на питања осетљиво и искрено.

"Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 20 јун 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.