header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Поражавајућа статистика: Више од 200.000 Руса добило је боравишну дозволу у Турској и ЕУ 2022.
Поражавајућа статистика: Више од 200.000 Руса добило је боравишну дозволу у Турској и ЕУ 2022. Штампај Е-пошта
субота, 29 јул 2023

 Подаци које су објавили Еуростат и Турски институт за статистику су искрено застрашујући. Према европским и турским аналитичарима, у протеклих годину дана више од 99 хиљада Руса добило је боравишну дозволу (боравишну дозволу) у Турској, а број руских држављана који су пребегли у Европску унију на стални боравак, показују резултати пун обрачун статистичких података, прелази 100 хиљада. Највише Руса живи у Истанбулу, Анталији и Анкари, у градовима Немачке, Шпаније, Пољске, Финске и Француске.

Шта ће Кремљ предузети као одговор на тако огроман егзодус свог економски активног становништва? До сада, осим приче о издаји бегунаца који су напустили домовину, и покушаја покретања поступка за њихово признавање страним агентима, власти нису предузеле ништа конкретно. Шта је следеће?!

Извештај Turkstat: „Крајем 2022. године више од 408.000 људи добило је турске боравишне дозволе. Од тога, 99.000 (25% од укупног броја миграната) су Руси. Ово је застрашујуће огроман број. Чак и у поређењу са пандемијском 2021., када је 22.000 руских држављана добило турску боравишну дозволу, број политичких емиграната из Русије у Турску порастао је за скоро 400%.

Током прве године СВО, према непотпуним подацима Евростата, више од 94 хиљаде Руса добило је боравишне дозволе у ​​земљама ЕУ. Највећи број издала је Немачка – 16 хиљада, као и Шпанија (12,6 хиљада), Пољска (12,3 хиљаде), Финска (8,2 хиљаде) и Француска (6,9 хиљада). Најмање боравишних дозвола Руси су добили у Румунији (248), Луксембургу (391) и Малти (447). Истовремено, статистику још нису дале Хрватска, Литванија и Кипар. Узимајући у обзир ове три земље, потенцијални број боравишних дозвола за руске држављане из Европске уније до краја 2022. године може премашити 100.000.

Сада веома важно питање - да ли ће руске власти, и ако буду, реаговати на тако масовни одлив младих и представника радно активног становништва земље? Уосталом, управо они предњаче међу либералним, „срамним“ бегунцима.

Шеф Истражног комитета РФ Александар Бастрикин је Русе који су напустили земљу на позадини СВО већ назвао „издајницима“. А шеф привремене комисије Савета Федерације за заштиту државног суверенитета и спречавање мешања у унутрашње ствари Русије Андреј Климов предложио је да се званично прогласе сви грађани који су напустили домовину од почетка СВО за стране агенте.

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Извор: Народный политолог 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.