header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Никола Јоксимовић: После Ковида и Украјине посежу за ванземаљцима
Никола Јоксимовић: После Ковида и Украјине посежу за ванземаљцима Штампај Е-пошта
уторак, 01 август 2023
          Живимо у свету у коме један глобални страх замењује други – тако је Ковид замењен украјинском кризом. Пошто је Запад свестан да му у Украјини не иде баш најбоље, а уз то постоји опасност од велике финансијске кризе, потребно је скренути пажњу. За то служе ванземаљци и отуда толика медијска пажња која се овом питању данас придаје.

To објашњава новинар „Вечерњих Новости“ Драган Вујичић поводом сведочења Дејвида Груша, који је до 2023. у оквиру агенције америчког Министарства одбране водио анализу необјашњивих аномалних појава.

Његово најновије и треће сведочење пред Конгресом САД било је најзанимљивије, будући да је са собом повео и два пилота који су могли да посведоче о наводима које је изрекао. Груш је рекао да је америчка влада највероватније знала за постојање ванземаљског живота од тридесетих година прошлог века, као и да скрива летелице ванземаљаца.

Груш, који је прошле године поднео жалбу као узбуњивач, казао је да се суочио са „бруталном одмаздом“ након што је, како тврди, открио доказе о томе да Влада САД крије доказе о постојању ванземаљаца.

Ванземаљци скрећу пажњу са Украјине

Два питања која наш саговорник поставља су до које границе ће се развијати прича о НЛО и зашто се она појављује баш сада. Као човек који је, како каже, у медијима више од три деценије, Вујичић уочава правилност у развоју приче о НЛО и упоређује их са развојем прича о леку против коронавируса и украјинској кризи. Наративи се смењују, каже Вујичић.

 

„Протеклих седам дана, на пример, велики медији на насловним странама нису извештавали о Украјини. Ако погледате најновије главне вести, можете да читате о Грушу, о Хантеру Бајдену и томе како је договор око признања кривице на чекању, можете да читате о Трампу, а глобална прича је о томе како смо прешли тачку глобалног загревања и ушли у период глобалног кључања“, наводи он.

Све у свему, наратив о Украјини, који је неповољан за Запад треба да буде промењен, додаје он.

Према Вујичићевом мишљењу, када постављамо питање зашто се прича о ванземаљцима захуктава баш сада, треба имати на уму да се ради о цикличној игри између богатих и сиромашних, баш као што се радило и о наративима о Ковиду или украјинској кризи. Бацање Ковида под отирач је успео пројекат и так сада постају јасни обриси катастрофе која је наративом о Ковиду изазвана. Јаз између богатих и сиромашних само се продубио – на Форбсову листу најбогатијих додато је неколико десетина имена појединаца и фирми који су на Ковиду зарадили, каже он.

Ванземаљско решење земаљских проблема Запада

Питање постојања ванземаљског живота одавно заокупља људе и неретко је служило као политичко средство, било у шали, било у збиљи. Вујичић подсећа на говор некадашњег председника САД Роналда Регана у УН, када је на питање које је самом себи поставио, шта би ујединило свет, одговорио да би то био долазак ванземаљаца.

Слично је 2016. говорио и знаменити амерички економиста Пол Кругман, када је размишљао о решењу за велику финансијску кризу у коме су се САД нашле. Према његовим тврдњама, најбоље би било измислити најезду ванземаљаца, да САД уложе новац у оружје којим би се свет бранио и то би решило проблем, прича Вујичић.

У свету постоји на десетине проблема – међу њима највећи свакако није глобално загревање. Пре ће бити да је то, како Вујичић каже, сумрак Запада. Брод северноатлантске цивилизације плови ка леденом брегу, а како ствари стоје, велики судар се приближава.

„Увек се разговарало о ванземаљцима као решењу проблема. Деведесетих је постојао пројекат који је могао да симулира најезду ванземаљаца. Раније смо имали и „Рат светова“ Х. Џ. Велса. Дакле, увек када се појави проблем већи од претходног, претходни се баца под тепих. Живимо у капитализму катастрофе – једна несрећа смењује другу. Живимо у перманентном страху. И ово је страх, будући да се људи плаже непознатог“, констатује Вујичић.

По Аристотелу, страх је бол који се јавља у ишчекивању зла, а у модерном свету један страх замењује други, додаје он. 

 Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.