header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow The Economist: Кина се наоружала
The Economist: Кина се наоружала Штампај Е-пошта
уторак, 01 август 2023

     Ако појача увоз хране, енергената и метала биће то сигнал да се спрема за рат

 Кина  је деценијама усавршавала своју војску и јачала своју економију чинећи је отпорном на све могуће санкције. А куповине сировина и хране, које је предузела или може тек предузети, могу указивати на припрему Пекинга за рат, објавио је The Economist.

Након распада СССР, Сједињене Државе су доминирале светом неколико деценија, али би „претња из Кине“ могла да доведе до светског рата, објавио је тај британски лист.

Указавши – како се и могло очекивати – да би Тајван, који подржавају Сједињене Државе, могао постати ратно жариште.

И отворено сугеришући да западне обавештајне агенције треба да обрате пажњу на могуће знаке припреме Кине за рат: повећану куповину разне робе, хране и метала.

The Economist напомиње: „Подаци о трговини користан су показатељ владиних намера. Ово поготово важи за Кину која увози три четвртине нафте коју потроши. Повећани увоз `црног злата` бити један од најбољих показатеља да се Пекинг спрема за рат. Још један важан показатељ је потрошња угља. Ако Кина почне да сагорева више угља него иначе, то би могао бити знак да прави залихе гаса, из страха да ће бити прекинуто снабдевање њиме из иностранства“.

Британски лист наводи да Кина има резерве пшенице довољне за 18 месеци, процењујући да ће Пекинг – у случају скривених припрема за рат - почети да купује још више пољопривредних производа, посебно соје, коју умногоме користи за исхрану свиња, а свињетина чини 60 одсто укупне потрошње меса у тој земљи.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: "Факти"

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.