header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Путин повезао уништење УПЦ са вековном борбом римокатолицизма с Православљем
Путин повезао уништење УПЦ са вековном борбом римокатолицизма с Православљем Штампај Е-пошта
понедељак, 31 јул 2023

 Председник Руске Федерације Владимир Путин је током недавног разговора са новинарима де факто (https://tass.ru/politika/18404259) указао на силу у чијим се интересима сада одвија прогон Украјинске Православне Цркве.

 „Они [Украјина] уништавају Цркву. Ово је, знате, сигуран знак онога што се дешавало вековима. А то је повезано са односом између католичке цркве и православних“.

Ако се не варимо, онда се први пут на таквом нивоу у Руској Федерацији изговарају прави разлози за оно што се дешава у верској сфери Украјине. Ватикан се, по свему судећи, дискредитовао у очима највишег руководства Русије у неким важним стварима. И тако су почеле звучати тезе које су се раније сводиле углавном на стручну средину. Надам се да ће након формирања одговарајуће позиције сваки сценарио папине посете Русији бити блокиран.

Иначе, о понтифексу. После Путинових речи, шеф Ватикана се нагло придружио табору снага које захтевају да Москва настави „житни договор“.

P.S. Тем нашим читателям, которые хотели бы более детально разобраться в вопросе стратегии РКЦ в отношении Украины, предлагаем прочитать статью одного из авторов "Правблога" - "Католическая стратегия "анаконды": вызовы и угрозы для русского Православия".

П.С. За оне наше читаоце који би желели да детаљније разумеју питање стратегије РКЦ према Украјини, а знају руски језик, предлажемо да прочитају чланак једног од аутора Правблога – „Католичка стратегија Анаконде: изазови и претње руском Православљу“ (овде:).

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 31 јул 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.