header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Андреј Ткачов: Повратак пагансих идола
Андреј Ткачов: Повратак пагансих идола Штампај Е-пошта
недеља, 06 август 2023

 Чини се да су пагански богови мртви. Тако изгледа. Али Христос помиње једног – Мамона. То је бог земаљских добара, богатства и, очигледно, многи му служе. Унаоколо живи читава каста свештеника који служе том „богу“, каста упоредива са талмудистима – финансијери, тржишни аналитичари, брокери итд. – нема им броја. Они претварају ваздух у новац, а праве вредности у мехуриће од сапунице, притом се богатећи. Имају посебна знања и свој посебни језик. Кад почну да сипају бројеве, обичног човека заболи глава.

+ + +

У Новом завету се помиње и Белзебуб, тачније Баал зебуб – краљ мува или бог прљавштине. То је демонски принц који воли моралну прљавштину и у њој влада. Ту је и Молох, који воли дечју крв. Цела тема абортуса је непрекидно служење Молоху, где су „људи у белим мантилима“ каста крвавих свештеника, а жене аналог живог гроба, дозвољавајући да се њихова материца претвори у одају болне смрти.

Дакле, тај пагански пантеон није умро и није нестао. Променио је имена и прикрио се. Само ако се ово схвати, постаје разумљива мистична мржња пророка према паганским култовима. Где је идол, ту је крв, демонска опседнутост, лудило, оргијастична окупљања и тако даље. А где су блуд, оргије и демони, ту су потајно, али реално, присутни управо ти духови-покретачи сваког греха.

+ + +

Поворке женствених мушкараца, хомосексуалаца, добровољних кастрата, изопачитеља сопствене природе – ништа од тога није новост. Ова пракса је просто заживела у виду геј парада. А то су исте оне процесије у част Астарте, по којима је древни Исток био „славан“. Флауте су цвилеле, гадови су се извијали у игри, народ је гледао и подигравао. А онда би се разилазили по светим гајевима… Тако је било. А данас – исто, само без имена Астарте или Изиде, или Кибеле… Паралелно са култом разврата, постоји култ магије и враџбина. И ту ће бити главна жена. Њу треба искварити, избацити је из породице и учинити демонски гордом. У суштини, феминизам је клизава падина у понор окултних пракси, а породица и деца су главне жртве.

Уместо женског и универзалног идеала у Лику Девице Марије, потребно је постепено приклањати људска срца култу блуднице вавилонске.

+ + +

Остаје да се сачека дан кад ће еко-активисти почети да се моле духу шуме и духу мора, духовима алпских ливада и духовима швајцарских стена. То је већ ту, само су размере скромне. Али еко-активизам ће се такође отворено и нескривено мешати са паганским праксама. И поново ће зазвучати стара/нова имена прогнаних, а сад, ево, враћених богова.

+ + +

Народима који то себи дозволе биће горе од Содоме и Гоморе. Доћи ће им „седморица злих“, а они сами неће бити само жртве обмануте демонима, него отпадници од Христа Спаситеља, који су одбацили спасоносну благодат.

+ + +

Лукави ће покренути блудно разуздавање жена, порнографизацију информативног простора, убиства деце и уништавање породице, оживљавање паганства и обожавање духова природе, неутаживу жеђ за новцем и задовољствима… То је његова уобичајена пракса у рату против благодати. То и јесу лица паганства омрзнутог од пророка, вечни сапутници идолопоклонства. Борба против ове прљавштине је основни разлог и тајни смисао светске историје, због чега и постоји православна Русија.

 

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Извор: Телеграм канал о. Андреја Ткачова

Преузето са: „Искра“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 06 август 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.