header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Представник Константинопољске патријаршије рекао је да је пред Македонском црквом „трновит пут“
Представник Константинопољске патријаршије рекао је да је пред Македонском црквом „трновит пут“ Штампај Е-пошта
уторак, 03 октобар 2023

 Митрополит имвроски Константинопољске патријаршије Кирил позвао је митрополита дебарског и кичевског Тимотеја из Македонске православне цркве да настави да се залаже за издавање Томоса за Македонску цркву из руку поглавара Фанара, преноси издање religija.mk.

Током заједничког богослужења, митрополит дебарски Тимотеј је захвалио митрополиту фанариоту Кирилу, који је већ неколико дана у Македонији, „за сво учешће и спремност да са љубављу решимо наше црквено питање“.

Митрополит Тимотеј је изразио наду да ће патријарх Вартоломеј „и даље свесрдно промовисати пуно признање и универзално прихватање наше свете Македонске православне цркве – Охридске архиепископије.

Митрополит Кирил је у свом одговору рекао да поглавар Фанара „преноси своју братску љубав, загрљаје и поштовање лично митрополиту Тимотеју“.

Он је пожелео македонском јерарху „да настави да иде истим путем као и до сада, да се залаже за издавање Томоса о аутокефалности од стране Константинопољске патријаршије“.

Митрополит Кирил је рекао да је пред Македонском црквом „трновит пут“. Али, представник Фанара је даље рекао да верује, као и патријарх Вартоломеј, да ће „све ово бити превазиђено уз помоћ митрополита Тимотеја“.

Митрополит дебарски и кичевски Тимотеј је други по хиротонији епископ Македонске православне цркве.

СПЖ је раније известио да су власти Северне Македоније забраниле архимандриту Руске Православне Цркве улазак у земљу.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 октобар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.