header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Производња хране у служби геноцида Штампај Е-пошта
субота, 19 децембар 2009

Како се користе светске организација при УН за доношење по човечанство штетних прописа

 

Стиже нам Codex Alimentarius

Image       Како би мултинационалне компаније остваривале велике профите и биле фаворизоване на светском тржишту обарају се све досадашње контролне норме у области производње хране, адитива и осталих додатака храни. Али да би се угушила конкуренција доноси се и велики сет прописи који ће ових дана у Србију донети монструозни Codex Alimentarius

Вероватно већина нас није чула за Codex Alimentarius, зар не? Ако нисте чули за њега, то значи да је елита постигла свој циљ, јер им управо то највише одговара. Када бисте знали шта је Codex, њихов опстанак би био угрожен. Управо то желимо постићи овим блогом, јер Codex долази. Биће стављен у употребу 31. децембра ове године. Можда вам у овом тренутку то ништа не значи, али пошто вам сад образложим у чему се Codex састоји, биће вам јасно. Ако после тога почнете да размишљате о њему, мој циљ је постигнут.

 

Шта је заправо Codex?

Codex Alimentarius је скуп правила за регулацију пољопривреде и потпуну контролу хране од семена до коначног производа. Покушаћу на што једноставнији начин написати шта значи његова примјена:

· Под Codex-ом више није потребно обележавати животиње које су генетски модификоване, што је до сада било обавезно. На тај начин ће се животиње укрштати и тиме ће се уништити природни потенцијал постојећих раса, што је и циљ Codex-а.

· Сво поврће и семе ће бити изложено зрачењу. Тренутно се то ради само код семења и поврћа које је дуго у транспорту, како би остало свеже што дуже. Под Codex-ом ће то бити обавезно за сво поврће, семе, животиње и месо.

· Увођењем Codex-а ће све животиње, које се узгајају за храну или млеко, морати да добију Monsanto хормон раста и Monsanto антибиотике. Иначе, компанија Monsanto је највећи произвођач генетски модификованих животиња на Свету. Врло подла, једна од најподлијих компанија на Свету.

 

Људи ће обољевати због употребе генетски модификоване хране. Када се догоди ту ускаче фармација, која ће им нудити помоћ у облику својих лекова. Готово сви природни лекови ће бити забрањени и означени као опасни, а дозвољени ће бити само фармацеутски производи. Па нека ми неко каже да је хемија здравија од природних производа, како хране тако лекова. Природни лекови су конкуренција фармацији, па их зато желе укинути. Витамински додаци ће моћи да се добију само на рецепт.

 

Codex у основи спречава и укида природно органско ратарство. Да још једном све повежемо и подвучемо. Codex Alimentarius ће сву контролу над храном дати у руке фармацији и Monsanto-у као највећем произвођачу генетски модификоване хране. Ако се остваре све црне слутње, у року од 10 година на полицама у трговинама имаћемо само генетски узгојену храну, а органске, еколошке и биолошке неће више бити. Сељаци ће сваке године морати куповати сјеме од Monsanto-а, а њихово сјеме има уграђен ген који спречава даљње размножавање. Другим ријечима, биљке не производе семе, па ратари сваке године морају поново да га купују. Наравно, од Monsanto-а.

 

Иронија је у томе да ћемо можда у просеку живети дуже (само богати), али ће квалитет живота бити још мањи од овог сада, јер ће исхрана бити нездрава и неквалитетна. Хроничне болести су иначе у порасту, па ће се сада још драстично повећати. Зато је ту фармација која ће нам продавати своје производе, а ми добар део својих прихода трошити на лекове. Све је осмишљено тако да фармација узме велики део колача. А сада оно најстрашније. Као последица увођења Codex-а на светском нивоу, предвиђа се да ће умрети око 3 милијарде људи. Зашто? Због несташице (скупе) хране, и од болести од којих је иначе могуће оздравити. Природни лекови ће бити забрањени, фармација ће правити лекове који вас не лече већ само привремено залече, а ослабљени имунитет због неквалитетне генетски модификоване хране, организму неће омогућавати да се са болешћу сам избори.

 

Које је решење и штa се може учинити?

Ширите ову вест. Реците свим пријатељима, познаницима, школским пријатељима, колегама, породици и једноставно свима које познајете. Пишите блогове, шаљите маилове, причајте о томе. Времена је мало, али још није прекасно. Codex треба да ступи у употребу 31. децембра 2009. и зато треба пожурити.

 

За увођење Codex- а задужена је посебна Codex Alimentarius комисија. 1994. године су покушали да уведу Codex у САД, али су људи видели о чему се ради и навелико писали локалним политичарима, конгресменима. Трговачким ланцима је постало јасно да ће пропасти уколико се уведе Codex, па су и сами лобирали за спречавање његовог увођења. Заједно су постигли да Codex на крају није уведен. Затим се комисија окренула ка Европи и, према свим знацима до сад, ту ће им успети. Рачунају на већу подељеност трговине и слабију комуникацију међу државама, што је тачно. 31. децембар је дан Д. Али још није касно, зато вас молимо да ову вест ширите међу грађанима како би се људи пробудили и схватили о каквој се опасности ради.

 

Шта ако се Codex стварно уведе?

У том случају топло вам препоручујем да у исхрани користите што је више могуће храну из домаће производње, произведену на малим сеоским парцелама. Купујте је на пијацама, а не у супермаркетима. И још нешто врло важно. Чувајте семе!!! Увођењем Codex-а ће бити тешко или готово немогуће купити генетски непрерађено семе. Зато своја добра сортна семена обавезно чувајте код куће. Ако имате могућности, повећајте своју башту и покушајте да оставите што веће залихе зимнице, како бисте и преко зиме могли да једете што више здраве хране. Будите опрезни шта купујете. Најчешће су производи већих и највише рекламираних произвођача у ствари најгори по здравље. Трудите се да месо купујете у месарама које не увозе месо и које је домаћег порекла. Избегавајте сухомеснате производе великих светских компанија јер то је сигурно месо од генетски модификованих животиња и месо са великих индустријских фарми које ће прве морати да примене Codex норме.

 

Шта је Codex Alimentarius?

Codex Alimentarius је организација, основана пре 40-ак година од стране Светске Здравствене Организације (WHO) и Организације за Храну и Пољопривреду (FAO) под покровитељством УН. Codex је био основан са добром намером да се заштите потрошачи и уведе контрола сигурности хране. Под својим крилом Codex има више од 20 државних комисија које раде на томе да дефинишу стандарде и смернице, које на међународном нивоу контролишу производњу и сигурност хране. Codex има још један важан задатак а то је решавање проблема везаних за генетски модификовану храну и биотехнологију.

 

На жалост, временом је ова организација пала под утицај и пуну контролу великих фармацеутских и пољопривредних корпорација и произвођача генетски модификованог семена и хране. И уместо да штити интересе потрошача, и здравље људи данас Codex Alimentarius представља и заступа интересе огромних фармацеутских корпорација, и компанија из области производње хране као што је Monsanto. Codex Alimentrius није здравствена комисија, него комисија за трговину и контрола сигурности хране. Али је данашњи приоритет Codex-а постао заштита интереса великих компанија за производњу хране и лекова, а не контрола сигурности хране и здравље потрошача. Codex Alimentarius је уско повезан са Светском Трговинском Организацијом (WTO). Па WTO користи смернице, разрађене Codex-ом, да би уводила нова правила и стандарде у међународну трговину, а који су у супротности са заштитом потрошача.

 

Која правила намеће Codex Alimentarius?

Правила која данас намеће Codex, уведена су са циљем да осигурају зараду огромним корпорацијама које производе семена и храну, као и фирми које се баве генетским инжењерингом. Ова правила представљају огромну опасност по здравље сваког становника планете, и то се у организацијама Уједињених Нација (WHO, FAO или WTO) све зна. Али је лоби моћних фармацеутских и пољопривредних компанија је ове организације УН-а, па и сам Codex одавно ставио под своју контролу и оне данас раде у интересу компанија а на штету свих становника планете. То што они предлажу је апсурдно. Природни додаци исхрани, алтернативни природни лекови, витамини и минерали ће тим законом бити забрањени, док ће се отровне хемикалије користити као дозвољени додаци у исхрани, а фармацеутски чисто хемијски производи као лекови и витамини. Већина намирница ће бити подвргнута зрачењу како би им се продужио рок или могућност употребе, а генетски модификована храна неће више морати да буде обележена са ГМО.

 

Критеријуми које Codex намеће:

 

1. Генетски модификована храна:

- Увођење генетски модификованих производа на глобалном нивоу. GMO кампања се води од стране САД-а и Канаде, а Европа ће морати да попусти под њиховим притиском.

- Продаја семена "Терминатор" ће бити дозвољена на међународном нивоу.

- Уводе се нови GMO животињски производи. GMO производи више не морају да носе ознаку GMO на етикети, јер се онда знатно теже продају. Овако када незнате ви купујете.

 

2. Еколошка пољопривреда:

- Смањење стандарда еко-пољопривреде. Подршка на државном нивоу огромним пољопривредним корпорацијама са "исплативијом" производњом.

- Увођење различитих синтетичких адитива и метода процесирања у еко-производњу.

- Према овом закону, еко-произвођачима је од сада дозвољено да своје производе подвргну зрачењу.

- На етикети еко-производа не морају да буду наведени састојци не-органског порекла.

 

3. Адитиви:

- Више од 300 различитих адитива (већином синтетичких) су одобрени као "сигурни". Међу њима су aspartam, BHA, BHT, potassium bromat, tartrazine итд, који су до сада третирани као канцерогени или штетни по здравље људи и животиња.

- Не узима се у обзир потенцијалан ризик дугорочног коришћења намирница са тим адитивима.

 

4. Проценат пестицида у храни:

- Дозвољене су повишене концентрације више од 3.275 врста пестицида у храни, укључујући и оне за које се зна да су канцерогене или ремете рад ендокриног система, на пример, 2.4-D, atrazine, methyl-bromide

- Не узима се у обзир ризик по здравље које носи дугорочно коришћење намирница са пестицидима.

 

5. Храна и додаци:

- Минимална дневна доза витамина и минерала је спуштена за 75%.

- Постављена је оштра граница између хране и лекова. Хранљиве материје ће од сада спадати у категорију лекова.

- Додаци исхрани ће морати да се подвргну клиничким испитивањима, што је прескупо за већину малих и средњих произвођача. Ово даје зелено светло само великим корпорацијама и уништава остале.

- Спуштање званичне минималне дневне дозе хранљивих материја ће имати озбиљан негативан утицај на опште здравље човечанства.

 

6. Чињенице:

Британија је прихватила Codex Alimentarius без обзира на протест више од милион становника. Чешка је једина чланица Европске Уније која се још увијек одупире Codex-у, док су га све остале прихватиле, већину прописа које Codex прописује. С обзиром да ми упорно хоћемо да постанемо чланица ЕУ, па и унапред спроводимо њихове норме Codex Alimentarius ће се код нас појавити са свом својом регулативом већ 31. децембра 2009.

Све државе чланице Светске Трговинске Организације, на крају ће бити присиљене да пристану на смернице Codex Alimentarius.

 

Неки упозоравају, да је крајњи циљ Codex-а:

- Третирање свих животиња са антибиотицима и хормонима.

- 100% генетски модификовани усеви.

- Производи биљног и животињског порекла подвргнути зрачењу.

- Избацивање са тржишта еко-производа и природних лекова.

 

Да ли морамо да прихватимо правила која намеће Цодеx?

WTO одређује смернице светске трговине, а државе-чланице морају да поштују та правила. Државе-чланице WTO-а практично не могу да одбију смернице Codex-а, јер у противном бивају подвргнуте тешким санкцијама и огромним казнама. Пример једног таквог конфликта је Европска Унија, која је забранила увоз меса из САД-а и Канаде, од крава одгајених уз помоћ хормона раста. Због непоштовања правила WTO-а Европска Унија сада мора годишње да исплати 116 милиона долара САД-у и 11 милиона долара Канади. Таква ситуација се наставља већ дуже од 10 година, без икакве назнаке за решењем овог спора. Дакле државе које немају дубок џеп ће морати да се сложе са правилима које намећу WTO и Codex.

 

http://www.youtube. com/watch? v=JwWxHL5pbik

http://www.codexali mentarius. net/web/index_ en.jsp

 

Превише смо мала земља, са марионетским руководством, да се од оваквих светских а монструмских организација можемо одбранити. Ако већ то не можемо, можемо бар да на све начине те прописе заобилазимо и покушамо да се што дуже хранимо на наш традиционални начин, домаћим поврћем, од наших семена и сорти. Не да би било коме пркосили, већ да би своје а и здравље своје деце сачували. Јер врло је јасно да сви ти светски „лобисти“ лобирају само у једном правцу, да са ове наше заједничке планете уклоне бар 3 милијарди људи, првенствено сиротиње, како би њима било што „шире“ и како би били још богатији. Бар тако мисле, да су сва решења у томе.

 

Богати све ово што смо навели одавно знају. Одавно се не хране „унапређеном“ и генетски модификованом храном, већ за дебеле паре купују оно што је за многе исувише скупо. А ми у Србији имамо срећу да нас је БОГ даривао плодним тлом и питомом климом, па је само на нама да у својој исхрани што дуже бежимо од разних Codex-а, озрачених намерница, и пестицидима обогаћеног поврћа и воћа. И ово светско лудило, профита, пљачки и отимачине, је по свој прилици при крају, те издржимо још мало да ти Codex-си прождру и сами себе. Овај текст смо припремили да знате, да се чувате, да сачувате своје породице и своју децу.

 

Текст припремило уредништво

          Српске политике  

          http://www.srpskapolitika.com/intervjui/2009/037.html

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 децембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.